F1

Hivatalosan is megerősítette 2020-as pilótafelállását a McLaren

Az idei biztató eredmények fényében nem meglepő, hogy a wokingiak bejelentették: a következő szezonnak is a Carlos Sainz, Lando Norris párossal vágnak neki a Formula-1-ben.
Idén teljesen új versenyzőkkel kezdte meg a szezont a McLaren: Carlos Sainz a Renault-tól igazolt át hozzájuk, míg Lando Norris újoncként érkezett a Formula-1-be. A roppant fiatal duó azonban letette a névjegyét a szezon első nyolc futamán, hiszen eredményeiknek köszönhetően – mindketten szereztek már hatodik helyet – a wokingi gárda pillanatnyilag a negyedik helyet foglalja el a konstruktőri tabellán. Ennek fényében nem meglepő, hogy a McLaren ma bejelentette: 2020-ban is Sainz és Norris vezetheti az autóikat.

„Örülök, hogy a hétvégi hazai versenyünk, a Brit Nagydíj előtt bejelenthetjük a 2020-as pilótafelállásunkat. Carlos és Lando egyaránt bizonyítanak versenyzőként, és fontos részei a fejlődésünknek. Nagyban hozzájárultak a mostani biztató lendületünkhöz és a csapaton belüli morálhoz a pályán és a gyárban egyaránt. Elképesztő fogadtatásban részesültek a rajongóink részéről, és kiváló nagykövetei a McLaren márkanévnek” – nyilatkozta a McLaren elnök-vezérigazgatója, Zak Brown, akihez hasonló gondolatokat fogalmazott meg Andreas Seidl csapatfőnök is, kiemelve Sainz tapasztalatát az autó fejlesztésében és Norris gyors tanulási folyamatát.

A McLaren bejelentésével az is eldőlt, hogy az idén tesztpilótaként olykor segítő Fernando Alonso az ő színeikben biztosan nem tér vissza jövőre a Formula-1-be – bár ez aligha meglepő annak tükrében, hogy sajtóértesülések szerint az Indy 500-on való csúfos leszereplés (még a kvalifikáció sem jött össze a spanyolnak a csapat felkészületlensége miatt) után teljes egészében megszakadt a kapcsolat a versenyző és az istálló között, még ha ezt a felek egyelőre hivatalosan nem is erősítették meg. Mindenesetre azt, hogy Sainz és Norris között mennyire harmonikus a viszony, jól mutatja a bejelentés kapcsán készített videó is:
Fotó: McLaren


Hozzászólások