WTCR

Homola és Ehrlacher elsőségével zárultak a suzukai tréningek

Az első szabadedzésen a peugeot-s, a másodikon a hondás bizonyult a leggyorsabbnak, miközben Michelisz Norbi egyszer a legjobb, egyszer a legrosszabb hyundaiosként zárt, a zengősök pedig ki sem értek a korábbi gyakorlásra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Felemásan indult magyar szempontból a WTCR utolsó előtti, suzukai hétvégéje. Michelisz Norbert remekül kezdett az első szabadedzésen, sokáig övé volt a legjobb idő, a hajrában azonban visszacsúszott az ötödik helyre. Mindeközben a Zengő Motorsport pilótái pályára sem tudtak hajtani, méghozzá egészen szürreális okból kifolyólag: nem tudtak taxit fogni, amely kivitte volna időben őket a pályára. Az elsőséget amúgy a DG Sport Competition Peugeot-ját vezető Mat’o Homola húzta be az audis Aurélien Panis és saját csapattársa, Aurélien Comte előtt, míg Norbi elé a hondás Esteban Guerrieri fért még be, azaz a magyar versenyző volt a legjobb a hyundaiosok közül.
A második tréning elején egy régi ismerőst köszönthettünk a tabella élén: a tavalyi barcelonai tesztbalesete után 415 nappal visszatérő Tiago Monteiro vezetett néhány percig. Később Thed Björk, majd Guerrieri tört az élre, utóbbi pedig hosszú percekig ott is maradt, köszönhetően a piros zászlós megszakításnak, amelyet Kevin Ceccon váltott ki azzal, hogy eltalált egy gumibálát és kitört az Alfa Romeo felfüggesztése. Az újraindítást követően Yann Ehrlacher ragadta magához az irányítást, így végül a francia zárt az első pozícióban a Münnich Hondával, megelőzve Comte-ot és Guerrierit. Michelisz 11. lett, ezzel ezúttal ő végzett leghátrébb márkán belül, míg Szabó Zsolt és Nagy Norbert a 24. és 25. helyekre hozták a Zengő Cuprákat. Folytatás reggel 6-kor az első időmérővel.
 
Az 1. szabadedzés végeredménye:

A 2. szabadedzés végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások