MotoGP

Iannone: „Nem értem, miért küld el a Suzuki”

Az olasz motoros ragyogóan zárt a MotoGP ausztrál versenyén, így akár jogosnak is nevezhetnénk a kifakadását, miszerint érthetetlennek tartja, hogy a csapata 2018 végétől elköszön tőle annak ellenére, hogy az ő munkájának is köszönhetően indult el a jó irányba a csapat fejlesztése.
Úgy tűnik, nem a Ducati lesz az egyetlen csapat az idei szezon végén, amely esetleg megbánja, hogy a szezon közepén eldöntötte, hogy mely pilótákkal vág neki a 2019-es szezonnak. Az olasz istálló ugye Jorge Lorenzót cserélte le Danilo Petruccira, mire a többszörös világbajnok spanyol elkezdett futamokat nyerni, míg a Suzuki annak az Andrea Iannone számára mutatott ajtót, aki a gyengébbre sikeredett 2017-es szezon után idén jobban teljesített, ráadásul a csapat hét dobogós helyéből négyet szerzett, legutóbb Phillip Islandon lett második. Az olaszt Joan Mir váltja majd – Alex Rins marad az alakulat másik versenyzője – míg Iannone jövőre az idén nagyon szenvedő Apriliához távozik.

„Nem titok, egyszerűen nem értem, miért kell távoznom. Kétségtelen tény, hogy a tavalyi szezon nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ugyanakkor idén már másként zajlottak a dolgok, különösen akkor, amikor a fejlesztéseknél figyelembe vették az észrevételeimet. Rögtön jobban mentem én is, és Rins is. Őszintén sajnálom, hogy a vége ez lett, mert úgy érzem, az idei eredményekhez az én munkám is jelentősen hozzájárult. Én mindig, minden esetben nyerni akarok, így mindig vannak elvárásaim a csapatommal szemben. Még van hova fejleszteni a Suzukit, de már nem áll módomban, hogy segítsek ebben a munkában. Úgy érzem, ha maradhattam volna, sikerült volna még előrébb lépnünk” – állította a motorsport.com hasábjain Iannone, aki jelenleg 133 pontjával a nyolcadik helyen áll a vb-pontversenyben, de mindössze 15 pont a hátránya az Ausztráliában súlyosan megsérült, jelenleg 5. Cal Crutchlow mögött.

Persze azért a Suzuki fejlődése azért nem teljesen csak az olasz munkájától függött, hiszen a csapat tesztpilótaként szerződtette a korábbi Superbike-világbajnokot, Sylvian Guintolit (2014), komoly tesztcsapatot hozott létre Európában, így elmondható, igazi csapatmunka vezetett el oda, hogy a csapat idén hét alkalommal is dobogóra állhatott.

Fotó: Suzuki Team


Hozzászólások