WTCR

Kettős Münnich Honda-siker, Michelisz a 6.

Az eddigi eredmények alapján talán nem túl váratlan győzelem született, Catsburg és Michelisz óriási felzárkózást produkált.
A fordított rajtrácsos versennyel folytatódott a WTCR versenynapja Szlovákiában. Az első rajtsorból Rob Huff és Nestor Girolami vághatott neki a kilenc körös viadalnak. Az argentin versenyző már elsőként tudott fordulni az 1-es kanyarban, de Huff pár pillanattal később visszaelőzte. Hátrébb Benjamin Leuchter eközben eltalált egy gumibálát, de az autója megúszta nagyobb sérülés nélkül annak ellenére, hogy nem sokkal később megint hibázott. A versenyt egyébként már rögtön az első kör után feladta Augusto Farfus, valamint nem sokkal később Luca Engstler, Tassi Attila, Leuchter és Frederic Vervisch is.

Nem sokkal később az élen is helycsere volt, majd Esteban Guerrieri is megelőzte Huffot, miközben Nicky Catsburg és Michelisz Norbi együtt rágták át magukat a mezőnyön. Ebben megkönnyítette a dolgukat a hibázó Aurélien Panis is, akit Gabriele Tarquini lökött ki a pályáról (az olaszt áthajtásos büntetéssel sújtották tettéért). 3 körrel a leintés előtt Girolami-Guerrieri-Kevin Ceccon-Huff-Catsburg-Michelisz volt a legjobb hat sorrendje, mivel az Alfa Romeóval megelőzte a pole-ból rajtoló britet, valamint ez Catsburgnak is sikerült.

Az utolsó körben már nem volt komolyabb változás, így Girolami behúzta a futamot a csapattárs Guerrieri előtt. Mögöttük Ceccon, Catsburg, Huff, Michelisz, Mikel Azcona, Niels Langeveld, Ma Csing-Hua, Tom Coronel, Yvan Muller, Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden, Mehdi Bennani és Johan Kristoffersson szerzett pontot.

A második futam végeredménye: Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások