Moto2

Kettős olasz vezetés pénteken

Fabio di Giannantonio érte el a legjobb időt Nicolo Bulega előtt a Moto2-esek Cseh Nagydíjának első napján, megelőzve a délelőtti leggyorsabb Tetsuta Nagashimát. Thomas Lüthi és Alex Marquez a hatodik-hetedik helyeken.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Moto2-esek számára is két szabadedzést rendeztek Brnóban. A délelőtti, roppant szoros gyakorláson Tetsuta Nagashima bizonyult a leggyorsabbnak, hat századdal megelőzve a KTM új vázával köröző Brad Bindert, aki egyetlen ezreddel múlta felül a Pons csapattal néhány napja szerződést hosszabbító Augusto Fernandezt. Érdemes még kiemelni a Simone Corsi helyét átvevő Mattia Pasinit, aki a negyedik időt motorozta, a vb-éllovas Alex Marquez viszont csupán a 19. helyen zárt.
 
A délutáni tréningen sem hiányzott sok ahhoz, hogy Nagashima örülhessen az elsőségnek, de végül 63 ezredes hátránnyal csak a harmadik lett. Két olasz ugyanis megelőzte Fabio di Giannantonio és a Sky VR46-ot a szezon végén elhagyó Nicolo Bulega révén. Az első hármat Marcel Schrötter, Fernandez, valamint a két fő vb-esélyes, Marquez és Thomas Lüthi követte a sorban – igaz, utóbbi kettő fordított sorrendben, mint ahogy az összetett tabellán követik egymást.
 
A pénteki szabadedzések összesített végeredménye:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások