Egyéb autósport

Kilencedik helyen tölti az Africa Race pihenőnapját a Varga Racing Team

Kiválóan sikerült az ötödik, utolsó marokkói szakasz a sivatagi viadal egyetlen magyar egységének, amelynek köszönhetően továbbra is őrzik top 10-es pozíciójukat az összesítésben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Szombaton is folytatta remeklését a Varga Racing Team az idei Africa Eco Race-en: a kifejezetten tempósra szabott ötödik szakaszt a Varga Imre, Toma József egység 4 óra 1 perc alatt teljesítette, ez az autós-kamionos listán a kilencedik helyre volt elegendő. Az összesítésben közelebb kerültek az előttük állókhoz, de így is megtartották a T1-es autós kategória kilencedik pozícióját, míg az autós-kamionos tabellán a 20. pozíciót birtokolják. Varga így értékelte az ötödik napot a csapat hivatalos Facebook-oldalán:

„Pokolian gyors 419 kilométeren vagyunk túl. A mai szakasz 95 százaléka padlógázos volt, kis kanyarokkal tarkítva. Egy eltévedést követően utolértünk egy autót és 120-150 kilométeren keresztül oda-vissza előzgettük egymást, mindezt 170-180-as tempónál. Sajnos a hajsza közben egyszer csak úgy döntött a váltó, hogy a 6. fokozatot nem veszi be. Ezt követően lassan lemaradtunk, de megpróbáltunk úgy spórolni az autóval, hogy mindenképpen beérjünk a célba. Hál’ istennek ez sikerült is.”

„Most a pihenőnap következik egy gyönyörű helyen, a nyugat-szaharai Dakhlában, ám sajnos számunkra nem a pihenésről fog szólni, hiszen az autót teljesen át fogjuk vizsgálni és lecseréljük a váltót is, hogy aztán újult erővel vághassunk neki a mauritániai, hírhedten vendégmarasztaló dűnéknek. Arra törekszünk, hogy túljussunk ezeken is, mert mindenképpen szeretnénk beérni a verseny céljába, a legendás szenegáli Rózsaszín tóhoz. Köszönjük mindenkinek a bíztatást, nagyon jól esik, hogy ilyen sokan szurkoltok nekünk!”


Vasárnap pihenőnap vár a mezőnyre, amelyet az autós-kamionos értékelésben továbbra is a francia Dominique Laure, Christophe Crespo vezet, méghozzá 22 és fél perces előnnyel, míg a motorosoknál az olasz Alessandro Botturi áll az élen bő hétperces fórral. A verseny hétfőn folytatódik, s még további hét szakaszt kell teljesíteniük az állva maradt versenyzőknek.

Fotó: Varga Racing Team


Hozzászólások