MotoGP

Lorenzo edzés közben törte el a sajkacsontját (frissítve!)

Szombat délután egy veronai kórházat látogatott meg az ötszörös világbajnok spanyol, akire további vizsgálatok várnak, hogy kizárhassanak bármiféle sérülést a kezében.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A helyi Il Corriere del Venetto lap számolt be róla, hogy Jorge Lorenzo szombat délután feltűnt a veronai Clínica Perschiera de Garda kórház sürgősségi osztályán, miután fájdalmat érzett az egyik kezében. A spanyolt a hírek szerint két óra elteltével ki is engedték, ám hétfőn újabb vizsgálatok várnak rá, hogy alaposabban megvizsgálják a probléma súlyosságát. Mindenesetre úgy tűnik, az esetleges sérülésnek nincs köze Lorenzo tavalyi thaiföldi óriási bukásához, amely miatt a szezon végén több versenyt is kénytelen volt kihagyni csuklótörése okán.

Persze nagyon nem lenne jó a sérülés időzítése az ötszörös világbajnok számára, hiszen szerdán jelenne meg először repsolos színekben a Honda madridi csapatbemutatóján, majd alig két héttel később már a sepangi teszten kellene részt vennie – amennyiben az orvosok erre engedélyt adnak neki hétfőn vagy a további vizsgálatok során. Lorenzo a már említett burirami és még a korábbi aragóniai bukása miatt eleve nem volt teljesen egészséges a novemberi tesztek során, s érdekesség, hogy csapattársa, Marc Marquez pedig egy vállműtét utáni rehabilitációját tölti, s elképzelhető, hogy ő sem lesz százszázalékos állapotban Malajziában.

FRISSÍTÉS: A Repsol Honda vasárnap kora este megerősítette, hogy Lorenzo egy olaszországi edzés közben eltörte bal kezének sajkacsontját. Hétfőn további vizsgálatoknak vetik alá, újabb információkkal pedig a műtétje után szolgál a csapat.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások