Egyéb motorsport

Kovács Bálint: „Az irány jó, de még sokat kell gyorsulnom”

Ismét végigversenyezheti az egész téli szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team fiatal motorosa a tavalyi szezon után idén is ott lesz a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának mezőnyében, ahol a hivatalos kétnapos teszten már túl van, míg a mostani hétvégén pedig dupla futamot teljesít Dohában.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak: a Katarban rendezendő bajnoki sorozaton Kis Viktóriát követően – aki 2015-ben bajnoki címet szerzett a hatszázas férfimezőnyben – immár másodszor vesz részt Kovács Bálint. A 17 éves motoros azonban nem saját, ezres Suzuki motorjával indul, hanem a Superstock 600-as kategóriában, egy Kawasaki nyergében. Bálint már túl van a motorral való megismerkedésen, miután részt vett a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén. A mostani hétvégén az első bajnoki futamokra kerül sor, mégpedig a Doha közelében található MotoGP versenypályán.

A H-Moto Team ifjú tehetsége – aki idén megszerezte az ezresek között a csapat első felnőtt magyar bajnoki címét – a teszten elsősorban az idei motorjával és az új versenyfutóműjével ismerkedett. A feladatot teljesítette, hiszen egyrészt visszarázódott a 600-as motorra, másrészt a köridei fokozatosan javultak, így a második nap már a különböző alapbeállításokra tudott koncentrálni. Ugyan még nem érte el az előző szezonban futott legjobb idejét, ám bíztatóak voltak az első próbálkozások, így a hétvégi versenyen már mindenképpen a legjobb ötben szeretne végezni.
„A teszt két napja a visszarázódás jegyében telt, hiszen utoljára a szeptember végi szezonzárón, Hockenheimben ültem motoron, akkor is egy ezres Suzukin. Amellett, hogy szinte újra meg kellett szoknom a hatszázas Kawasakit, mindvégig próbáltuk megtalálni a legideálisabb beállítást, ugyanis idén már új versenyfutómű került a motorba. Ez már most érezhetően jobb, mint a korábbi, ám még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. Az időm a hatodik helyre volt elég, de nem ez volt számunkra a lényeges. Úgy érzem, hogy a hétvégi szezonnyitót egy egész jó alap setuppal fogjuk tudni majd elkezdeni, amit tovább csiszolgathatunk az edzéseken. Még messze vagyunk az elejétől, sokat kell gyorsulnom, de úgy gondolom, az irány jó. A célom, hogy a legjobb öt között végezzek, minél közelebb a legszűkebb elithez” - mondta a H-Moto Team 17 éves motorosa.

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje:
1.forduló – 2018. december 6-7.
2.forduló – 2018. december 14-15.
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.

Írta: Molnár Ádám; Fotó: Ahmed Feisal


Hozzászólások