Egyéb motorsport

Kovács Bálint idén már győzni megy Schleizbe

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, hogy folytassa idei remeklését. Kovács Bálint az előző futamon parádés teljesítményt nyújtott a belgiumi Zolderben, ahol a futamgyőzelem mellett övé lett a pole pozíció és a versenyben futott leggyorsabb köridő is, amivel átvette a vezetést összetettben is.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Úgy tűnik, lassan teljesen mindegy lesz Kovács Bálint számára, hogy ismerős vagy számára ismeretlen pályán versenyez, hiszen idei teljesítményével egyértelműen igazolta, hogy a gyorsasági motoros sportág egyik legnagyobb hazai ígérete. A H-Moto Team 18 éves versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ül motorra, és Schleizben – ahol tavaly mindkét futamon másodikként intették le – a tapasztalataira építve szeretné megismételni az előző, zolderi futam mutatott remeklését, amikor is mindenben Bálint volt a legjobb: megnyerte a versenyt, ő indult a pole pozícióból és ő futtat a leggyorsabb kört. A fiatal motoros idén minden tekintetben szeretne előrébb lépni a tavalyi szerepléséhez képest, ugyanis mindenképpen szeretné megőrizni vezető helyét az összetett pontversenyben.

„A Suzuki Cup sorozat talán legnehezebb pályája következik, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Ez egy félig meddig utcai pálya, amelyen ha nincs verseny, bizony közútként funkcionál, de például bukóterekkel van ellátva. A tavalyi évben egész jól sikerült itt a versenyhétvégém, mind a kétszer második lettem, annak ellenére, hogy akkor jártam a pályán először. Az idei évben már nem elégednék meg a dobogó második fokával, ugyanis ha a bajnoki címért szeretnék küzdeni, mindenképp a toppon kell lennem, és éppen ezért győzni megyek Schleizbe” – mondta Kovács Bálint. 

Írta: Molnár Ádám (H-Moto Team); Fotó: JK Sportsfoto


Hozzászólások