Egyéb autósport

Le Mans 24: Egymás nyakán a Toyoták, gigászi harc a GT-ben

Az első órák ugyan nem alakultak túl akciódúsan, az esti órákra felpörögtek az események a világ legnagyobb autóversenyén: a #7-es egység összességében meggyőzőbb a #8-asnál, az igazi parádét azonban a GTE Pro kategóriában láthatjuk eddig.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Szombat délután 15 órakor startolt el a Le Mans-i 24 órás autóverseny 87. kiadása, s ahogy az várható volt, az első hat és fél órában a két Toyota harcolt az elsőségért. Eleinte a pole-ból induló #7-es egység – Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez és Mike Conway – egy perc fölötti előnyre is szert a #8-as testvérautóval – Fernando Alonso, Kazuki Nakajima és Sebastien Buemi – szemben, ám az esti órákban kétszer is jól jött ki a biztonsági autós fázisokból a vb-összetettet vezető gárda, így Nakajima egy időre átvette a vezetést, ám azt nemrég Lopez visszaszerezte tőle.
 
Mögöttük nemrég még a #3-as Rebellion haladt dobogós pozícióban, ám falnak ütközött az egyik sikánnál, s bár egy kört sem veszítettek a szereléssel, ezzel a #17-es SMP Racing vette át a harmadik helyet tőlük. Az első hat helyen LMP1-es gépek haladnak amúgy, a ByKolles viszont szokás szerint bajba került már, ahogy a DragonSpeed #61-es autója is.
Az LMP2-ben egyelőre a #36-os Signatech Alpine és a #26-os G-Drive küzd egymással a vezetésért, az igazán őrült csatát azonban a várakozásoknak megfelelően a GTE Pro hozza: nem kevesebb, mint nyolc autó halad jelenleg is egymás nyakán a #92-es Porsche vezetésével. Ebben a bolyban amúgy három Porsche, három Ford, egy Ferrari és egy Corvette liheg teljesen egymás nyakán, de az eddigi legnagyobb balesetet is ez a géposztály hozta, amikor a #64-es Corvette Marcel Fässlerrel a volánnál ütközött. A GTE Am kategóriában a #85-ös Keating Motorsports áll az élen este háromnegyed 10-kor.
 
A Le Mans-i 24 órást teljes egészében élőben közvetíti az Eurosport a hátralévő bő 17 órában is, aki pedig az eredményeket követné élőben, IDE KATTINTVA megteheti.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások