Egyéb motorsport

Lengyel siker az első magyar Super-enduro GP-n – fotók!

A futamok összesítése alapján Taddy Blazusiak nyerte a Papp László Budapest Sportarénában rendezett eseményt, míg a juniorok között már egy fordulóval a vége előtt világbajnokot avattunk.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Először rendeztek Super-enduro GP-futamot Magyarországon: a Papp László Budapest Sportarénában sorra került különleges eseményen több ezer néző foglalt helyet a lelátókon, a szervezők pedig egy látványos, szórakoztató show-val színesítették a viadalt. A krossz- és enduromotorozás jellegzetességeit ötvöző super-enduro GP magyarországi állomására felépített egyedi pálya kialakításához csaknem 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot szállítottak a sportcsarnokba.
 
Az első budapesti futamot Cody Webb nyerte Taddy Blazusiak és Colton Haaker előtt, a második versenyen pedig Haaker volt a leggyorsabb, Blazusiak a második, Webb a harmadik. Az utolsó, késő este rendezett futamon aztán a lengyel motorost senki sem tudta megszorongatni, mögötte Haaker második, Webb harmadik lett. Az összetettben Haaker vezet – igaz, előnye 13-ról 12 pontra csökkent Webb-bel szemben. Blazusiak változatlanul harmadik, és az élen álló amerikai riválisától 27 ponttal marad el.
 
Ezek volt tehát a fő, a Prestige kategória eredményei, a juniorok között viszont világbajnok-avatást láthatott a magyar közönség, William Hoare ugyanis mindhárom versenyt megnyerte, s ezzel már matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert egy fordulóval az évad vége előtt. A terepmotorosok Lengyelország, Németország és Spanyolország után versenyeztek most Magyarországon. A vb utolsó fordulóját március 9-én, Bilbaóban rendezik. Íme, az összefoglaló videó és néhány fotó az eseményről:

Forrás: MTI; Fotók: Super-Enduro GP Media


Hozzászólások