MotoGP

Letört szárny okozta Bagnaia katari kiesését

Danilo Petrucci koccant neki a motorjának az első kanyarban, onnantól kezdve pedig gyakorlatilag vezethetetlenné vált a Ducatija – pedig az olasz szerint akár a legjobb újonc is lehetett volna az évadnyitón.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A bizarr kiesésekről marad emlékezetes a Pramac Racing katari szezonnyitója: míg az élbolyban haladó Jack Millernek az üléssel adódtak problémái, addig az első királykategóriás versenyét teljesítő Francesco Bagnaiának azt követően kellett kiállnia, hogy motorjától letört a jobboldali aerodinamikai idom felső darabja. Persze mindez nem magától történt: Danilo Petrucci ütközött neki a GP18-as Ducatijának. A regnáló Moto2-es világbajnok ugyan megpróbálkozott a lehetetlennel, ám végül annyira irányíthatatlanná vált a sérült motor, hogy kénytelen volt a bokszba hajtani:
 
„Nagyon jól rajtoltam és jó pozícióban is voltam, aztán viszont valaki őrült előzést mutatott be Petrucci ellen, ő pedig nekem koccant” – idézi Bagnaia szavait a Crash.net szakoldal. „Elveszítettem a jobboldali szárnyamat, onnantól kezdve pedig nehéz dolgom volt. Keményen húztam a gázt az első körökben, de nagyon veszélyes volt, mert folyamatosan balra húzott a motor. Próbálkoztam, de képtelenség volt vele menni. Háromszor is egyenesen kisodródtam a kanyarokban, ezért álltam ki. A második alkalom után még folytattam, de egyre veszélyesebbé vált a helyzet az egyenesben, mert folyamatosan mozgott a gép.”
 
Pedig Bagnaia úgy érzi, a történtek nélkül akár a legjobb újonc címéért is csatázhatott volna a nyolcadikként befutó Joan Mirrel: „Úgy vélem, harcolhattam volna egy top 10-es helyezésért Nakagamival, mert elég erős volt a tempóm. A szárnyak nélkül is 1:56,2-es köröket teljesítettem, velük együtt pedig az 1:55 is elérhető lett volna. Talán arra is elég lett volna a tempóm, hogy Mirrel csatázzak. Amikor szélárnyékban mentem, rendben volt a dolog, de egyedül képtelenség volt mennem. Leginkább féktávokon jelentkezett a probléma. Az egyetlen pozitívum, hogy remekül dolgoztunk a hétvégén, és sikerült előrelépést tennünk a teszthez képest, ami a célunk volt. Jó lett volna problémák nélkül befejezni a futamot, de ez most nem volt lehetséges. Mindenkinek vannak rossz napjai.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások