MotoGP

Lorenzo: „Kétségeim támadtak az életemmel és a karrieremmel kapcsolatban”

A négy futam kihagyása után Silverstone-ban visszatérő spanyol őszintén beszélt arról, hogyan élte meg a legújabb sérülését – a ducatis pletykák kapcsán viszont csak annyit mondott: elkötelezett a hondás kihívás iránt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo elképesztő sérüléshulláma még a tavalyi Aragóniai Nagydíjon indult, azóta nem sok időt töltött a pályán teljesen egészségesen. A legújabb csapást az asseni szabadedzésen szenvedte el, amely után csigolyatörése miatt hetekre ki is dőlt, de már előtte a barcelonai teszten is hatalmasat bukott. A távollétében ráadásul felröppentek a pletykák, miszerint a gyenge hondás eredmények okán idő előtt távozna a Repsoltól, s a Pramac Racing színeiben már jövőre visszatérne a Ducati kötelékeibe. Lorenzo azóta megerősítette, hogy kitölti a 2020 végéig érvénye szerződését, a silverstone-i sajtótájékoztatón pedig őszintén beszélt a sérülést követő kétségeiről:

„Annyit mondhatok, hogy emberként két ilyen komoly és nagy bukást követően, főleg az utolsó, asseni után – bár a barcelonait nem láttátok, de az is hatalmas volt, akkora bukásom még nem volt a pályafutásomban –, amikor csigolyasérülésről volt szó, ráadásul súlyosról, kétségeim támadtak. Kétségeim az életemmel, a karrieremmel kapcsolatban. Szerintem ez teljesen normális és emberi” – idézi a hétvégén két hónapos kihagyás után ismét versenyző Lorenzót a Motorsport.com.

„Amikor elkezdtem jobban érezni magam, ezek a kétségek eltűntek, és újra visszatért a meggyőződésem a nagyjából egy évvel ezelőtt vállalt kihívás és kötelezettségem irányába. A kihívás, hogy a Honda MotoGP-s gépével is versenyképes legyek, hogy legalább néhány futamot nyerjek, és képes legyek három különböző motorral is győzni. A gyógyulást és azt követően, hogy megtudtam, hogy a sérülés nem fog egészségügyi problémát okozni a jövőben, újra elkötelezettnek éreztem magam e kihívás irányába. Felhívtam Albertót és a Hondát, és elmondtam nekik, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok.”

A spanyol elmondta: azért döntött Alberto Puig Repsol Honda-főnök felhívása mellett, mert kezdtek elharapódzni a pletykák a ducatis visszatérés kapcsán. Amikor viszont Lorenzót arról kérdezték, valóban felvették-e a kapcsolatot az olaszokkal, kitérő választ adott: „Azért vagyok itt, hogy a jövőről beszéljek. Már elmondtam, milyen érzéseim voltak a bukásom után, és hogyan éreztem jobban biztonságban magam, ahogy haladt előre a gyógyulási folyamat ezekben a hetekben” – fogalmazott a spanyol, hozzátéve: fel sem merült benne, hogy idő előtt felbontsa a kontraktusát. „Kétéves szerződésem van. Voltak nehézségeink eddig, de kétéves szerződést írtam alá, és szeretnék ezzel a motorral eredményeket elérni, ahogy tettem azt a többi géppel, amelyen az eddigi 17 éves pályafutásom során ültem.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások