MotoGP

Lorenzo úgy érzi, felgyorsította a Ducati fejlődését

Bár elmondása szerint Gigi Dall’Igna szakértelmének köszönhetően csak idő kérdése volt, mikor tudnak újból futamokat nyerni, az ötszörös világbajnok büszke rá, hogy mindehhez ő is hozzájárulhatott.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo kétéves ducatis kirándulása nem kezdődött a legjobban: 2017-ben csupán néhány dobogós helyezést szerzett, miközben csapattársa a szezonzáróig versenyben volt Marc Marquezzel a vb-címért. A 2018-as idény harmadánál aztán a spanyol ráérzett a Desmosedicire, amellyel aztán három futamot meg is nyert. Lorenzo a valaha volt „legkomplexebb” Ducatinak nevezte a GP18-asot, és sok szakértő egyetértett abban, hogy idén alapvetően a bolognaiak versenygépe volt a mezőny legsokoldalúbb motorja. Az ötszörös világbajnok úgy érzi, ő is tevékeny részese volt annak, hogy idáig jutottak – arra a kérdésre, hogy büszke-e a vörösök fejlődésére, így válaszolt:

„Igen. Nyilván nem nekem kellene ezt kimondanom, de talán az érkezésem nélkül nem tudtak volna ilyen gyorsan fejlődni a motor egyes területein” – idézi Lorenzót a Motorsport.com. „Úgy vélem, felfedeztek néhány olyan területet, amellyel az érkezésem előtt nem sokat foglalkoztak, ami elégedetté tesz, de nyilván csak idő kérdése volt, hogy Gigi Dall’Igna és a mérnökök több győzelmet szerezzenek, mint a korábbi években, és harcban szálljanak a világbajnoki címért. Velem talán kissé felgyorsultak a folyamatok, és ez büszkévé tesz, de remek emberekből áll a csapat, szóval a jövőben is ugyanolyan jó eredményeket fognak elérni, mint most.”

Az említett Dall’Igna is elismerte: Lorenzo is közrejátszott abban, hogy a korábban főként a végsebességéről és a kemény féktávjairól ismert Desmosedici mostanra sokkal könnyebben kezelhető és jobban kanyarodó versenygéppé vált. „Hogy őszinte legyek, nem vagyok teljesen elégedett a közös két évünkkel, hiszen főként az volt az elképzelésem, hogy harcolhassunk vele is a vb-címért, ahogy Doviziosóval, de végül ezt a célunkat nem értük el. Mindenesetre idén nyert három futamot és még többször harcolt dobogós helyezésekért. Emellett szintén fontos szempont, hogy Lorenzo sokat segített nekünk a motor fejlesztésében. Szóval még ha nem is vagyunk teljesen elégedettek, a mérleg mindenképp pozitív” – fogalmazott a szakember.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások