MotoGP

Lorenzo valószínűleg nem lesz százszázalékos a katari teszten

A sajkacsonttörése miatt a sepangi gyakorlást kihagyó spanyol a MotoGP.com műsorában beszélt arról, hogyan halad a felépülése és mennyire tartja magát esélyesnek a 2019-es szezonban.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo néhány héttel ezelőtt edzés közben törte el bal kezének sajkacsontját, amelyet így meg kellett műteni, s amely miatt kénytelen volt kihagyni az e heti malajziai tesztet. Pedig szüksége lett volna a körökre, hiszen tavalyi aragóniai és burirami bukásai miatt a novemberi gyakorlásokon sem volt tökéletes állapotban, és egy új motorral, a Hondával kellene összeszoknia. Bár Sepangba el sem utazott az ötszörös világbajnok, a MotoGP hivatalos honlapjának After the Flag című műsorában telefonon beszélt arról, hogy bár gyorsabban halad a vártnál a rehabilitációja, valószínűleg a két hét múlva esedékes katari teszten még nem lesz tökéletes formában:

„Négy nappal ezelőtt már elkezdtem medencében úszni. Minden nap haladunk néhány lépést és egyre erősebb leszek, de az ilyenfajta sérülések legalább egy hónapot igénybe vesznek. Jelenleg a 17. napnál járunk, szóval még elég hosszú át áll előttünk. Lehet, hogy a katari tesztre még nem leszek százszázalékos, de készen fogok állni a motorozásra és arra, hogy gyűjtsek némi információt nem sokkal az első futam előtt. Nehéz megmondani, hogyan fogom érezni magam, amikor 300 km/h-val megyek a célegyenesben, aztán pedig megfékezek egy MotoGP-gépet, ahogy az irányváltásoknál sem lehet tudni, mi lesz a helyzet” – mondta a spanyol, akinek csapattársa, Marc Marquez pedig vállműtétje után nincs még tökéletes állapotban, s várhatóan még az évadnyitón sem lesz.

Lorenzo arról is beszélt, mire számít első repsolos versenyein, és kiket tekint az idény fő esélyeseinek – merthogy magát jelen állás szerint nem sorolja közéjük: „Még két-három hónap után is érezni fogok némi fájdalmat, de úgy vélem, versenyképes tudok lenni a harmadik futamon. Az nyilvánvaló, hogy kissé küszködni fogunk Katarban és az azt követő két-három versenyen, de a célunk, hogy javítsunk a motoron, és ha gyorsak vagyunk, futamokat nyerhetünk, ha pedig minden a vártnál jobban alakul, még a vb-címért is harcolhatunk. Egyelőre nem tartozom a favoritok közé, mert nyilván ott van Marc, akinek harcban kell lennie a bajnokságért, együtt Doviziosóval, Valentinóval, aki mindig ott van és a motort ismeri, valamint például Vinalesszel.”

Fotó: Jorge Lorenzo Twitter


Hozzászólások