WTCR

Ma győzelemre vezette az Alfa Romeót Michelisz előtt

Már a rajtnál az élre állt, s onnan vissza sem nézett a kínai pilóta, akit hiába támadott a Hyundai magyarja, behúzta saját és az olasz márka idei első sikerét. Tassit a 25. helyen intették le, így pont nélkül zárt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Nicky Catsburg és Michelisz Norbert vághatott neki az első sorból az utolsó Slovakia Ring-i futamnak, a startot azonban a jóval könnyebb Alfa Romeót vezető Ma Qinghua kapta el, így mindkét Hyundait átugrotta. Hátrébb a két Münnich Honda keveredett kalamajkába: Esteban Guerrieri megúszta annyival, hogy néhányan megelőzték, de a bajnokságot vezető Nestor Girolamit a pályáról is levezették. Tassi Attila pedig Jean-Karl Vernay Audijával koccant, így már a verseny elején meglátogatta a bokszát, de aztán visszatért a pályára.
 
A táv feléhez közeledve Catsburg autójával akadhattak gondok, így Michelisz és az őt üldöző Kevin Ceccon is elment mellette, sőt a többi versenyző is utolérte. Norbi aztán Mát is keményen támadni kezdte, ám ezzel az olasz is megérkezett rájuk, s a magyar pilótának már vele szemben kellett védekeznie. Hátrébb még nagyobb csaták zajlottak, Daniel Haglöf például Rob Huff autóját öklelte fel némi túlzással.
 
Az éllovas trió a fináléig együtt maradt, de változás már nem történt: Ma nyert az Alfa Romeóval, amely kettős dobogót ünnepelhetett, míg Michelisz egy harmadik és egy hatodik helyezés mellé begyűjtött egy második pozíciót is. Niels Langeveld lett a negyedik, megelőzve Mikel Azconát és Guerrierit, míg a top 10-be Augusto Farfus, Aurélien Panis, Gabriele Tarquini és a szabadkártyás Luca Engstler tette teljessé. Tassi Attila végül a 25. helyen látta meg a kockás zászlót.
 
A 3. futam végeredménye:

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások