F1

Már a Belga Nagydíjtól lecseréli Gaslyt a Red Bull

Váratlan és mégis várható lépésre szánták el magukat az energiaitalosok: hétfőn bejelentették, hogy a nyári szünet után helyet cserél az alulteljesítő francia és az idén a Toro Rossónál debütáló Alexander Albon, így a szezon hátralévő részében a thai versenyző lesz Max Verstappen társa a nagycsapatnál.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Pierre Gasly Daniel Ricciardo renault-s átigazolása után lépett elő idén a Red Bullhoz, ám a szezon első felében meg sem tudta közelíteni csapattársa, Max Verstappen teljesítményét: míg a holland sorra gyűjtötte a dobogós helyezéseket, sőt két futamot meg is nyert, addig a francia legjobb eredménye egy negyedik helyezés volt. Bár az energiaitalosok vezetősége sokáig türelmes volt vele szemben, az utóbbi hetekben már többször megjegyezték, hogy „Gaslyra is szükségük lenne” például a Ferrari legyőzéséhez a konstruktőri tabellán.
 
Nos, úgy tűnik, a nyári szünetre elfogyott Helmut Markóék türelme, hétfő délben ugyanis bejelentették, hogy már a szeptember 1-jei Belga Nagydíjtól kezdődően Alexander Albon veszi át a helyét az anyacsapatnál. Albon idén debütált a Formula-1-ben a Toro Rossónál, eddigi legjobb eredménye egy hatodik hely az őrült Német Nagydíjról, összetettben pedig 16 ponttal a 15. pozíciót foglalja el. Spától kezdve tehát a Red Bullnál fog vezetni Verstappen oldalán, míg Gasly értelemszerűen visszaül a Toro Rossóba, ahol tavaly teljes szezont futott.
 
„A Red Bull abban az egyedi helyzetben van, hogy négy tehetséges F1-es pilótával áll szerződésben, akiket cserélgethet az anyacsapat és a Toro Rosso között. A következő kilenc versenyt arra használja az istálló, hogy felmérje Alex teljesítményét, hogy alapos döntést hozhasson arról, ki vezethet Max oldalán 2020-ban” – olvasható a Red Bull ma kiadott közleményében.
 
Nem ez az első alkalom, hogy szezonközi cseréhez folyamodik a Red Bull: 2016-ban a Spanyol Nagydíj előtt Danyiil Kvjatot fokozták vissza, Verstappen ültetve a helyére, aki egyből futamgyőzelemmel hálálta meg a lehetőséget. Vélhetően az akkori történések is szerepet játszottak abban, hogy most Albon, nem pedig Kvjat veszi át Gasly helyét, hiszen az orosz bő egy éven keresztül már vezetett a nagycsapatnál – annak ellenére sem, hogy Kvjat Hockenheimben a dobogóra is felállhatott.

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások