Egyéb motorsport

Marc Marquez edzőtáborában készül Kovács Zoli

Nem hétköznapi lehetőséget kapott a holtszezoni felkészülésre az IMR-Racing Hungary által támogatott motoros, aki épp csak hazaért Spanyolországból, ahol a MotoGP betétfutamán Moto5 kategóriában mutathatta meg tudását, máris utazik vissza, mert a hétszeres világbajnok edzőtáborában fog részt venni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem mindennapi lehetőség kapujába jutott el Kovács Zoli, ugyanis csütörtöktől vasárnapig példaképével, a hétszeres gyorsasági-motoros világbajnok, Marc Marquez irányításával készülhet a 2019-es szezonra. Az ifjú motoros, aki ötéves korában kezdett el motorozni, 2016-ban megnyerte a PW-50 géposztályban a magyar mellett a szlovák és cseh bajnoki címet, majd 2017-ben már az NSF-100-as géposztályban több futamgyőzelemmel összetettbeli Európa-bajnoki ezüstérmes. Az idei évben az RFME Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság sorozatában ált rajthoz a 250 köbcentis Moto5 kategóriában, ahol szinte valamennyi futamot a legjobb tíz között fejezte be, míg legjobb eredménye egy hatodik helyezés volt, ezzel összetettben a 10. pozícióban zárt. Nem véletlen, hogy a MotoGP idei világbajnoka, a spanyol Marc Marquez is felfigyelt a tehetségére.

Az immár hétszeres vb-győztes spanyol évek óta minden télen 20 kiválasztott fiatal számára edzőtábort szervez. Idén november 29. és december 2. között lesz megtartva a négynapos edzőtábor, melynek helyszíne a spanyolországi Lleida mellett lévő híres CircuitoRufea nevű motokrossz- és flat track-komplexum. Az Allianz támogatásával megvalósított Laps for Life 93 Marquez Campusba a fiatal motorosok úgy juthatnak be, ha az előzetes regisztráción leadott videós és írásos anyag értékelése alapján kiválasztják. Ezúttal Zoli anyaga is bekerült a regisztrációba az ifjú tehetséget menedzselő Vincze Imre, az IMR-Racing Hungary tulajdonosának köszönhetően. A közel ezer jelentkező közül Marc és a szintén világbajnok testvére, Alex Marquez ezúttal a 10 esztendős magyar motorost is beválasztotta a legjobb húszba. Zoli nagy lehetőség előtt áll, ugyanis a Marquez-testvérek mellet olyanoktól lesheti el a motorozás trükkjeit, mint a négyszeres spanyol MX-bajnok José Luís Martínez, vagy a korábbi 125 köbcentis világbajnok, Julián Simón. 
„Mivel Marc Marquez a példaképem, egy álom valósul meg számomra ezzel az edzőtáborral, hogy vele és testvérével, Alexszel együtt edzhetek négy napon keresztül. A motokrossz és a dirt track minden motorozás alapja, így ez a tréning a gyorsasági versenyzésben is segíteni fog nekem a jövőben.  Már korábban is edzettem terepen, de ez most egy nagyon különleges négy nap lesz számomra, minden pillanatot ki fogok használni a tanulásra. Nagyon boldog vagyok a lehetőség miatt, és köszönetet szeretnék mondani az IMR-Racing Hungary támogatásáért, valamint azért, hogy beneveztek engem ebbe a táborba” – jelentette ki Kovács Zoli.

Az ifjú tehetség patrónusa, Vincze Imre, aki a kezdetek óta figyeli Zoli motoros pályafutását, már az első perctől kezdve tudta, hogy egy tehetséggel van dolga. Hogy az IMR-Racing Hungary tulajdonosának jó szeme van, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Zoli már 10 éves korára nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el, és megfelelő menedzseléssel biztosítható számára a folyamatos fejlődés.

„Már elég régóta tevékenykedünk együtt a motorsportban a Kovács családdal, ezért a felkérésükre elvállaltam, hogy a továbbiakban Zolika jövőjét magasabb szinten próbálom segíteni.  Közös munkánk első lépése, hogy bekerült az Allianz Laps for Life93 Marc Marquez táborba, ami nagyon komoly siker számunkra. Nemcsak Zolika kapcsán örülök ennek a lehetőségnek, mert ez ismét egy jó alkalom, hogy a magyar motorsport utánpótlása nemzetközi szinten reflektorfénybe kerüljön. A valenciai MotoGP hétvégén beszéltem Marc Marquezzel, aki pontosan tudta, hogy mi fogunk majd Magyarországról menni a táborba.  Nagyon barátságosan fogadott bennünket, és elmondta, hogy első magyarként fogunk részt venni az edzőtáborában és szeretettel várnak” – mondta Vincze Imre.

IMR-Racing Hungary média


Hozzászólások