MotoGP

Marquez: „Alexnek magának kell kiérdemelnie a hosszabbítást”

A nyolcszoros világbajnok saját bevallása szerint nem vétózott meg eddig sem egyetlen csapattársjelöltet sem, és az öccsét sem fogja rátukmálni a Hondára. A spanyol beszélt a 2024-ig szóló új kontraktusáról is.
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva.

Marc Marquez idén új csapattársat kap a Repsol Hondánál öccse, Alex Marquez személyében, aki kétszeres világbajnokként – 2014-ben a Moto3-ban, tavaly pedig a Moto2-ben jutott a csúcsra – mutatkozhat be a jövő hétvégén a MotoGP-ben. Mindeközben a nyolcszoros világbajnok 2024-ig szóló szerződést hosszabbítást írt alá a HRC-vel, azaz még öt szezonon keresztül a japán gyártónál húzza majd a gázt. Sokak szerint ezzel az ifjabb Marqueznek is garantált helye lehet a közeljövőben a Honda gyári alakulatánál, de Marc szerint erről szó sincs:
 
„Egyszer sem érintette a szerződésem a csapattárs személyét” – mondta el egy csütörtöki, madridi sajtóbeszélgetésen a címvédő, akit a Motorsport.com szaklap idéz. „Sosem vétóztam meg senkit, ahogy például tavaly sem tettem ezt Jorge Lorenzo érkezésekor, és sosem fogom a Hondára erőltetni a testvéremet vagy bárki mást. Ha Alex a Hondánál szeretne maradni, azt saját magának kell kiérdemelnie; ha ezt nem teszi meg, új csapattárs fog érkezni. Alex elég idős ahhoz, hogy saját maga építgesse a karrierjét. Én is a sajátomra koncentrálok.”
 
Marquez a szokatlanul hosszú időtartamú új kontraktusát is megmagyarázta: „Az motivált egy ilyen hosszú távú szerződés aláírásában, hogy egy olyan győztes projektet kerestem, mint a miénk most. Mindkét fél a folytonosságot kereste, az ajánlat a Hondától érkezett, nekem pedig az volt a prioritás, hogy ennél a csapatnál maradjak. Otthon érzem magam itt, és úgy kell keresni a boldogságot, hogy közben nem felejted, mi is a cél. Nincs ennél jobb projekt a következő öt évre, a Honda száz százalékot fog beleadni, ahogy én is – anélkül, hogy bármelyik fél figyelmét elterelni bármi is.”
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások