MotoGP

Marquez erős ellenfelekre számít, Lorenzo napról napra jobban van

Noha bizakodva várja a misanói hétvégét a Repsol Honda címvédője, nem számít sétagaloppra a San Marinó-i Nagydíjon, míg csapattársa reméli, végre megfelelő fizikai állapotban lesz ahhoz, hogy csökkentse a hátrányát az élmenőkhöz képest.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Bár az elmúlt két versenyen egyaránt az utolsó métereken szenvedett vereséget, Marc Marquez így sem panaszkodhat, hiszen 78 pontos előnnyel érkezik meg a hétvégi San Marinó-i Nagydíj helyszínére. Misanóban ráadásul tesztelt is nemrég a spanyol, ám ugyanez igaz a mezőny többi részére, és a címvédő is tisztában van vele, hogy a teszten remeklő Yamaha, a tavaly diadalmaskodó Ducati vagy akár a Suzuki is komoly kihívást jelenthet számára.

„Néhány erős verseny és egy produktív teszt után érkezünk meg Misanóba” – nyilatkozta Marquez a Repsol Honda sajtóközleményében. „Számos dolgot ki tudtunk próbálni a teszten, és alaposan megértettük, hogyan viselkedik idén a Honda a misanói pályán. Magabiztosan vágok neki a hétvégének, ugyanakkor erős ellenfeleink lesznek, mint mindig, különösen a tesztet követően. Nem változtatunk a hozzáállásunkon, megvan a tervünk, amely szerint dolgozni fogunk, aztán meglátjuk, mi történik vasárnap.”
Mindeközben a csapattárs Jorge Lorenzo egy nem túl jó időszak után utazik Misanóba: asseni sérüléséből Silverstone-ban tért vissza, ott azonban még túlságosan hátráltatta a fájdalom, amely miatt ráadásul a két héttel ezelőtti tesztet sem tudta végigcsinálni. A spanyol azonban saját bevallása szerint jobban van, s reméli, végre egy erős hétvégét teljesíthet a pályán, ahol korábban háromszor is győzni tudott, tavaly pedig pole-pozíciónak is örülhetett.

„Napról napra erősebbnek érzem magam és egyre keményebben tudok edzeni, a két verseny között eltelt idő segített. Már várom, hogy újra felülhessek a motoromra és kiderüljön, hogyan érzem magam fizikailag az RC213V nyergében. Noha nem tudtuk teljesíteni az egész tesztet, így is hasznos információkat gyűjtöttünk, hogy jól kezdhessük a hétvégét. A múltban a misanói egy jó pálya volt számomra, ezért bízom benne, hogy tovább folytathatjuk a különbség csökkentését ezen a hétvégén” – fogalmazott Lorenzo.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások