MotoGP

Marquez: „Jobban szenvedek, mint Malajziában”

A katari pálya hosszú kanyarjai jobban megterhelik a nyolcszoros világbajnok néhány hónapja műtött vállát, miközben öccse és csapattársa két bukást is elkönyvelt szombaton.
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva.

Még a tavaly novemberi Malajziai Nagydíjon szenvedett részleges jobb vállficamot Marc Marquez, akinek így zsinórban a második téli holtidénye telt azzal, hogy egy vállműtétből kellett felgyógyulnia. A két héttel ezelőtti sepangi teszten még saját elmondása szerint csak 60-70 százalékos állapotban volt, s bár az azóta eltelt időben javulhatott a helyzet, Katarban egyelőre még jobban szenved az első napot hatodik idővel záró repsolos: „Többé-kevésbé jól kezdtünk, de tény, hogy ezen a pályán kicsit jobban szenvedek, mint Malajziában. Ott másképp kellett motoroznom, itt viszont a hosszú jobb kanyarok miatt jobban küszködök” – idézi a címvédőt a Motorsport.com szakoldal.

Arra a kérdésre, hogy van-e javulás a fizikai állapotából, így felelt Marquez: „Nem. Szívesen mondanám, hogy igen, de hogy őszinte legyek, az egyik ideg sérült, és annak a gyógyulása szempontjából két hét semmit nem jelent. Tény, hogy a testem más részei erősebbek és már jobban működnek az izmok, igyekeztem keményen dolgozni, hogy több erőm legyen. Viszont az a bizonyos izom ugyanolyan állapotban van. Igaz, hogy jobb fizikai állapotban érkeztem ide, de ezen a pályán a hosszú jobb kanyarok jobban terhelik a vállam.”

A nyolcszoros világbajnok arra is rámutatott, hogy Katarban eleve jobban kijönnek a Honda gyengeségei is, de tavaly ennek ellenére is kis híján győzni tudott az idénynyitón: „Természetesen ha egy motor jobban kanyarodik, az a fizikai állapot szempontjából is kedvezőbb. De tudjuk, hogy a Honda jobban igénybe veszi a versenyzőket fizikailag. Ezen a pályán ismét megmutatkoznak a gyengeségeink, hiszen ezek a hosszú kanyarok azok. De tavaly is nagyjából hasonló helyzetből indultunk, és lépésről lépésre közeledtünk az élmenőkhöz. Most is ez a cél: tovább dolgozunk, igyekszünk megfelelő beállítást találni Katarra és közeledni a legjobbakhoz.”

Mindeközben a Repsol-garázs második oldalán helyet foglaló Alex Marquez elég rossz első napot zárt, hiszen kétszer is elesett. A Moto2-ből világbajnokként érkező spanyol szerint viszont ez a tanulási folyamat velejárója: „Az én hibám volt, nem arról van szó, hogy problémám lenne a motorral. Csak tovább kell haladnunk, a bukások pedig jönni fognak, hiszen újonc vagyok, meg kell találnom a határokat. Csak meg kell érteném az esések okát, ennyi az egész.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások