MotoGP

Marquez negyedik Le Mans-i futamgyőzelmére hajt

A vb-pontversenyben újra élen álló hétszeres világbajnok abszolút feltöltődve érkezik meg a hétvégi MotoGP-futam helyszínére. A Repsol Honda spanyolja bízik az újabb sikerében, ugyanakkor óvatos az itteni, meglehetősen változékony időjárás miatt.
Marc Marquez nem várt sokáig, hogy kijavítsa az austini bakiját – hatalmas előnynél elesett az élen motorozva –, és fölényes győzelmet aratott Jerezben, amivel visszakerült az összetettben pontverseny élére. Igaz, mindössze egy ponttal előzi meg Alex Rinst (Suzuki) és hárommal Andrea Doviziosót (Ducati), azaz a lehető legszorosabb a csata a 2019-es vb-címért. Marquez egyébként a jerezi teszten is bíztatóan motorozott, így érthető, ha optimistán várja a Le Mans-i hétvégét.

„Fantasztikus napokat hagytunk magunk mögött Jerezben, ahol a futamon és a teszten is jól mentek a dolgaink. Ám nagyon szoros a harc a bajnoki címért, így egyetlen percre sem szabad kiengednünk. Rins egészen jól szerepel, persze neki még könnyű, hiszen az ő vállát még semmilyen teher nem nyomja, ha odaér a dobogó bármelyik fokára, azt mindenki elismeri. De ha így folytatja, hamarosan megérzi azt, amit mi Dovival és Rossival minden hétvégén a vállunkon hordunk” – jelentette ki a hétszeres világbajnok.

Marquez egyébként alaposan feltöltődve érkezett Franciaországba, ugyanis a lipcsei futballarénában egy remekül sikerült bemutatón és a Bayern München elleni rangadón vett részt 45 ezer néző előtt.

„Kellett ez a kis pihenő, jót tett nekem mind testileg, mind mentálisan, hogy elmehettem a Formula-1 barcelonai hétvégéjére, illetve a németországi bemutatóra. Utóbbin felejthetetlen élmény volt a stadionban motorozni. Ám a pihenésnek vége, mostantól kizárólag Le Mans és az újabb verseny lebeg a szemem előtt. Kifejezetten trükkös pálya a francia, ráadásul a változékony időjárási viszonyok is alaposan felboríthatnak mindent, amit elterveztünk, így erre nagyon oda kell figyelnünk. Tavaly már harmadszor sikerült itt nyernem, és természetesen idén is ez a célom, hiszen engem kizárólag a győzelem motivál. Ugyanakkor tudom, hogy a riválisaim is felkészültek” – állította a 26 éves spanyol, akinek éppen a csapattársa, az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo a legsikeresebb Le Mans-ban a mezőnyből az eddigi öt sikerével.

Fotó: Repsol Honda


Hozzászólások