MotoGP

Marquez: „Nehéz megérteni, mi történt” (videó)

A Repsol Honda spanyolja úgy érzi, egyáltalán nem erőltette túl a tempót az austini futamon, és bár a bukás miatt csalódott, összességében örül, hogy továbbra is ott van a világbajnokság élmezőnyében.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Marc Marquez a várakozásoknak megfelelően a pole-ból indulva elkezdett elszakadni az üldözőktől az Amerikai Nagydíj első fázisában. A spanyol azonban ezúttal hibázott és bukott, így megszakadt 2013 óta tartó győzelmi sorozata a Circuit of the Americas versenypályán és nem mellesleg az Egyesült Államokban is. A leintést követően a címvédő nem tudott egyértelmű magyarázatot adni a történtekre:

„Nagyon jó tempót futottam a versenyen, csak az elején nyomtam annyira, hogy 2:04 eleji köröket teljesítsek, aztán viszont láttam, hogy már van különbség, így visszavettem 2:04 feles körökre, mert az is jó tempó volt, kényelmesen éreztem magam. Előfordul néha az ilyesmi, ilyen a versenyzés. Csalódott vagyok, nehéz megérteni, mi történt, de ez van. Most már a következő jerezi versenyre kell koncentrálnunk. De csak kilenc pontra vagyunk az éllovastól, aki Dovizioso. Örülök, mert ott vagyok az elejében az összetettben” – idézi a tabellán a negyedik helyre visszacsúszó Marquezt a Motorsport.com.
Amikor a hiba pontos természetéről kérdezték, így felelt a repsolos: „Tényleg nem tudom. Mármint nyilván hibáztam, hiszen nem szokás 3,5 másodperces előnynél bukni, ez egyértelműen hiba. De tény, hogy ha megnézzük az adatokat, nagyon hasonlóan mentem, mint az előző körben. De amikor nagyon konstans tempót futsz és erősnek érzed magad, előfordulhat ilyesmi” – fogalmazott Marquez, aki cáfolta, hogy azért esett volna el, mert túlságosan keményen húzta a gázt a futam elején annak érdekében, hogy elszakadjon a mezőnytől: „Abban hibáztam, hogy buktam, de nem csináltam semmi hülyeséget. Néha tudom, hogy átléptem a határt, de most azon belül voltam. Simán motoroztam, igyekezve megóvni az első gumit. Nem volt semmi figyelmeztető jel, jól mentem, többé-kevésbé ugyanúgy, mint Argentínában.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások