MotoGP

Marquez védelmébe vette Lorenzót

A futamot megnyerő repsolos szerint előfordul az olyasfajta hiba a barcelonai pálya 10-es kanyarjában, mint amit csapattársa elkövetett – de azt ő sem tagadta, hogy óriási szerencséje volt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Marc Marquez épp akkor szúrt be Andrea Dovizioso mellé és vette át a vezetést a Katalán Nagydíjon, amikor a következő pillanatban Jorge Lorenzo hibájának köszönhetően mind a ducatis, mind a gyári Yamaha párosa elesett. Onnantól kezdve senki még csak a közelébe sem tudott kerülni a repsolos címvédőnek, aki nem is tagadta, hogy óriási mázlija volt, hogy eltűntek mögüle a kihívók, és hogy őt nem sodorta el csapattársa:

„Nem volt egyszerű, mert oké, elöl voltam, de nyomnom is kellett, mert tudtam, hogy a yamahások a végén gyorsak, amikor már több a gumi a pályán” – magyarázta Marquez a BikeSportNews.com szakportál hasábjain. „Szóval keményen húztam a gázt, de most már megnéztem az incidenst, és nagyon szerencsés voltam ott. Dovi mögött voltam, és úgy éreztem, meg fogom előzni őt az egyenesben szélárnyékból, de még a féktávon is mögötte voltam, láttam, hogy nagyot fékez, aztán én is, és óriási szerencsém volt.”

Ami magát a vitatott esetet illeti: Marquez némileg védelmébe vette Lorenzót. „Ha megnézzük a felvételeket, mondhatják sokan azt, hogy „mit csinált Lorenzo?”, de én nem így látom. Lorenzo az íven haladt, és pechjére elvesztette a motor elejét, a motorja pedig eltalálta a kívül lévő Dovit és Vinalest. Rendkívül nehéz az a kanyar a MotoGP-ben: ahogy Danilo is elmondta, ha két-három motor halad előtted, megjön a szélárnyék, és előfordulhat ilyesmi. Ahogy tavaly Zarcóval is megtörtént Ausztráliában vagy négy éve itt Jorgével. Iannone esete Jorgével például sokkal rosszabb volt. Még csak kétszer néztem meg a balesetet, de szerintem Lorenzo nem szabadult el, de pechjükre elment a motor eleje, ami ott könnyen megtörténik, plusz a teli tankot is figyelembe kell venni, a motor pedig összeszedte őket.”

Az idei negyedik sikerét jegyző motoros azt is elárulta, hogy meglepődött, amikor Danilo Petruccit táblázták be neki másodikként. „Hogy őszinte legyek, éreztem valami furcsát, mert azt tudtam, hogy Dovi elesett, de a többieket nem. Aztán láttam, hogy Petrucci a második, pedig papíron meg az edzések alapján nem tartozott a leggyorsabbak közé. De úgy voltam vele, tovább nyomom, pedig már akkor is elég nagy volt a különbség, mert tudtam, hogy Quartararo és a yamahások gyorsak lehetnek a verseny végén. Próbáltam óvni a gumikat az utolsó körökben, s összességében ez a 25 pont jó a bajnokságunknak, és ez egy jó nap a családunk számára” – utalt Alex Marquez Moto2-es győzelmére a spanyol. A hétszeres világbajnok amúgy immár 37 ponttal vezeti az összetettet, de elmondása szerint továbbra sem dől hátra, mert tudja, hogy még nagyon hosszú az idény.

Fotó: Repsol Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások