WTCR

Megnevezte negyedik pilótáját a Sebastien Loeb Racing

A Volkswagen GTI TCR fejlesztésében is részt vevő Benjamin Leuchter lesz Rob Huff, Mehdi Bennani és Johann Kristoffersson márkatársa a WTCR 2019-es szezonjában.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Azt már hetek óta tudni lehet, hogy idén már négy Volkswagent láthatunk a Túraautó-világkupában a Sebastien Loeb Racing színeiben – egész pontosan hivatalosan majd két külön csapatot kell megnevezni, hiszen kétautós alakulatokat ír elő a 2019-es szabályrendszer –, ahogy azt is korábban bejelentették, hogy a tavaly is náluk versenyző Rob Huff és Mehdi Bennani mellé érkezik a kétszeres ralikrossz-világbajnok Johann Kristoffersson. Most pedig teljessé vált a német márka felállása, a negyedik autóban ugyanis a mai bejelentés értelmében Benjamin Leuchtert láthatjuk majd.
 
A 31 éves pilóta a Volkswagen nagykövete, részt vett a TCR-autó fejlesztésében, tavaly pedig nyolcadik helyen zárt a TCR Germany összetettjében. „A világkupával egy gyerekkori álmom válik valóra. Örülök, hogy ülést kaptam a Volkswagentől a WTCR-ben, és mindent meg fogok tenni, hogy méltóképp képviseljem a német színeket. Csak két pályát ismerek a naptár tíz helyszíne közül, de gyorsan tanulok, és a legjobbamat fogom nyújtani, hogy sikeres lehessek” – mondta el Leuchter, akinek szavait a TouringCarTimes.com idézi.
 
A Volkswagen bejelentésével immár 15 versenyző neve ismert a 2019-es mezőnyből: rajtuk kívül a Hyundai és a Lynk & Co ismertette már a felállását – igaz, a párosításokat és a pontos csapatokat még egyikük sem nevezte meg –, míg a Hondánál egyelőre három pilóta indulása biztos. Az alábbiakban össze is szedtük ezeket, plusz rajtuk kívül még azt lehet tudni hivatalosan, hogy lesznek Audik, valamint két Alfa Romeo is a rajtrácson, ám hogy azokat kik fogják vezetni, még nem jelentették be, bár az olasz márkánál a pletykák szerint Kevin Ceccon és Tom Coronel vagy Ma Qing Hua lehet a befutó, míg az Audinál szinte biztosra vehető Jean-Karl Vernay és Gordon Shedden maradása is.
 
Az eddig bejelentett WTCR-pilóták márkánként:
Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami, Tiago Monteiro, ???
Audi: ???
Alfa Romeo: ???

Fotó: Sebastien Loeb Racing


Hozzászólások