Egyéb autósport

Mexikói ralis lett a Bajnokok Bajnoka

Hemzsegett a meglepetésektől a RoC egyéni versenye, hiszen többek között David Coulthard és Sebastian Vettel is már a csoportkörben elvérzett. Végül a hazai közönség előtt szereplő Benito Guerra nyert, a döntőben Loic Duvalt legyőzve.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A szombati Nemzetek Kupája után vasárnap következett a Race of Champions egyéni versenye a mexikói Foro Sol stadionban. Már az előselejtezők során is történt néhány meglepetés, a mexikóiak különversenyét megnyerő Abraham Calderón például kiejtette a háromszoros WTCC-világbajnok Andy Priaulx-t.

A csoportkör is szedett áldozatokat: az „A” jelű négyesben például elvérzett a címvédő David Coulthard. Tom Kristensen három győzelemmel lépett tovább, míg a második helyet a hazai Patricio O’Ward csípte el. A B csoportban Johann Kristoffersson és Loic Duval bérelte ki az első két pozíciót, kiütve az IndyCar és a Formula-E két évvel ezelőtti bajnokait, Josef Newgardent és Lucas di Grassit.

A C csoportban is kiesett egy korábbi bajnok Sebastian Vettel személyében, miután a Ferrari F1-es pilótája tegnapi csapattársától, Mick Schumachertől és a mexikói Benito Guerrától is kikapott. A D jelű kvartettet pedig Pierre Gasly zárta az élen – pedig a Red Bull új versenyzőjének egyik futamát meg is kellett ismételni –, míg mellette Esteban Gutierrez jutott tovább, Ryan Hunter-Reay viszont elsőség nélkül esett ki.

Az első negyeddöntőben két Le Mans-i ász feszült egymásnak, az egyszeres győztes Duval pedig legyőzte a kilencszeres első Kristensent. Pár perccel később a szombaton győztes Team Nordic másik tagja is kiesett, a kétszeres ralikrossz-világbajnok Kristofferssont ráadásul az RX Supercar Lite-tal nyomta le O’Ward. Schumacher és Gutierrez párharcából utóbbi került ki győztesen, míg Guerra Gaslyt ütötte ki – azaz három hazai pilóta jutott a négy közé!

A fináléba jutásért Duval és O’Ward vívta az első csatát, s az audis francia szoros küzdelemben ejtette ki a tavalyi Indy Lights-bajnokot. A második elődöntő még kiélezettebb csatát hozott, amelyet Guerra nyer meg Gutierrez ellenében. A két nyertig zajló döntőben aztán ugyancsak verhetetlennek bizonyult Guerra: a ralis ezzel az első mexikói pilóta lett, aki meg tudja nyerni a Bajnokok Tornáját – tette mindezt hazai közönség előtt.

Fotó: RoC Media


Hozzászólások