WTCR

Michelisz kezdte a legjobban a szlovák hétvégét, Tassi a 17.

Szinte végig vezetve húzta be az elsőséget az első szabadedzésen a BRC Hyundai magyar pilótája, mögötte azonban már némileg meglepőbb neveket és márkákat találunk az eredménylistán.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A motoros endurance-vb-vel való közös hétvége okán már pénteken kora délelőtt elkezdődött a WTCR-esek programja a Slovakia Ringen. Méghozzá magyar szempontból kiválóan: Michelisz Norbert már az első körök után az élre állt, egy ponton ráadásul közel egy másodperccel vezetett a többiek előtt. Végül aztán elolvadt az előnye, de így is maradt az élen a BRC Hyundai pilótája. Mögötte 33 ezredes hátránnyal következett Ma Qing-Hua az Alfa Romeóval, majd Tom Coronel és Daniel Haglöf egy-egy Cuprával, Niels Langeveld pedig egy Audival.
 
A maximumsúlyon lévő Hondák ezúttal az első tíz második felében tűnnek fel először, közülük Tiago Monteiro lett a legjobb a maga hetedik helyével. A portugál csapattársa, Tassi Attila 17. idővel indította a magyar pilóták által második hazai versenynek tekintett hétvégét. Ami amúgy az életbe lépett büntetősúlyok további hatásait illeti: a Hyundaiok közül csak Michelisz szerepelt az élbolyban, a Lynk & Co viszont teljesen visszaesett egyelőre a mezőny végére – persze ez még csak az első edzés volt, így messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Mindenesetre a sor végén van a Volkswagen is, amely márka kapcsán friss hír, hogy mégis a 60 kilogrammos maximumot kapják, mivel visszatértek az eredeti ECU-hoz, ezáltal kvázi új homologizációnak tekinthető az autójuk.
 
Az 1. szabadedzés végeredménye:

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások