Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Egy álmom vált valóra”

A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher 19 éves fia eddigi pályafutása legnagyobb sikerét aratta Hockenheimben, ahol az utolsó futamtól függetlenül megnyerte a Forma-3 Európa-bajnoki címét. Gerhard Berger, Toto Wolff és Nico Rosberg is elismerte Mick tehetségét.
Úgy tűnik, most már végleg megállapítható, hogy Mick Schumacher képes megbirkózni azzal a teherrel, amit édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher korábbi eredményei raknak a 19 éves fiú vállára. Persze ehhez az is kellett, hogy egy remek csapat áll mellette – a Prema Powerteam –, valamint az a Sabine Kehm és Peter Kaiser egyengeti a pályafutását, akik hosszú ideig együtt dolgoztak az édesapjával is. Mick ennek a háttérnek köszönhetően sosem szállt el, végig a földön maradt, kizárólag a versenyzésre koncentrált, és ennek meglett az eredménye. A nyári belga versenyhétvégén megszerzett első pole pozíciója, valamint futamgyőzelme után egyértelműen kimagasodott a mezőnyből, és szombaton – az utolsó futamtól függetlenül – ő lett Hockenheimben a Forma-3 Európa-bajnoka.

"Egyszerűen nem tudom szavakba foglalni, hogy mit érzek most. Egy álmom vált valóra ezzel a bajnoki címmel, és nagyon hálás vagyok azért, amit a csapatom értem tett. Olyan csapat áll mögöttem, akik mindenben segítettek, hogy fel tudjam dolgozni a rám zúduló figyelmet, és kizárólag azzal foglalkozzak, hogy minél gyorsabb és eredményesebb legyek. Ráadásul az év első fele nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Ám rengeteget dolgoztunk, és ennek végül meg is lett az eredménye. A csapatom nagyon sok támogatást nyújtott számomra, és ez sokat jelentett, főként a nehezebb pillanatokban” – nyilatkozta a motorsport.com-nak Schumacher.

Természetesen a sikerei nem maradtak visszhang nélkül. Gerhard Berger, a német túraautó-bajnokság, a DTM főnöke egyenesen az édesapjához hasonlította a pályafutása első formaautós bajnoki címét szerző Micket.

"Ma Michael  miatt is nagyon boldog vagyok, hogy Mick bajnok lett, és abban reménykedem, valaha visszatér közénk, és közösen segíthetjük a fia karrierjét. Mick pontosan úgy néz ki, olyan a testtartása és a járása, mint az apjáé, és egyértelműen megvannak benne Michael génjei. Ha továbbra is ezt a teljesítményt fogja hozni, akkor ott lesz a helye a Forma-1-ben” – állította Berger, míg egy másik korábbi F1-es versenyző, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg a közösségi oldalán gratulált Micknek, mondván, megérdemelten jutott fel a csúcsra.

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának első embere úgy véli, elképesztő, amit az ifjú Schumacher végigcsinált ebben a szezonban.

"Csak a legfelsőbb fokon lehet beszélni a teljesítményéről, hiszen óriási nyomás volt rajta. Ilyen szezonkezdet után is képes volt megcsinálni, Belgium óta pedig lenyűgöző volt a teljesítménye. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű figurája lesz az autósportnak" – jelentette ki Wolff.

Fotó: Facebook/Mick Schumacher


Hozzászólások