F1

„Mick Schumacher nem olyan őrült, mint Max Verstappen”

Ha valaki, hát Frits van Amersfoort pontosan tudja, hogy a Formula-1 jövőjének nagy bajnokai, Mick Schumacher, Charles Leclerc és Max Verstappen miben hasonlít, és miben különbözik egymástól. Ugyanis a szakember mindhármukkal dolgozott együtt mint csapatfőnök.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Sokan találgatják, vajon kik lesznek a jövőben a Formula-1 legfényesebb csillagai. Nos, abban biztosak lehetünk, hogy három név vélhetően sokszor szerepelne ezen a listán: Max Verstappené, Charles Leclercé, illetve Mick Schumacheré. A három ifjú tehetség közül az előbbi kettő már az F1-es mezőny tagja – sőt, a holland már öt futamot nyert, és idén harcban van az összetett harmadik helyéért, míg a monacói jövőre a Ferrari pilótája lesz –, míg a német idén lett a Formula-3 Európa-bajnoka. Ha valaki képes összehasonlítani a három versenyzőt egymással, az nem más, mint az a Frits van Amersfoort, aki mindhármójuknak volt a csapatfőnöke. 2014-ben Verstappennel dolgozott együtt az F3-ban, aki 33 versenyt teljesített az irányítása alatt és összetettben harmadik lett, egy évvel később Leclerc került a keze alá, és a holland utódaként negyedik lett összetettben. Aztán 2015-ben érkezett hozzá a hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, aki két év Forma-4 után jött az F3, és Mick idén felért a csúcsra.

„Egy biztos, nagyon különböznek egymástól. Hármójuk közül Max a leglazább, de erre csak akkor jöhetsz rá, ha már többször találkozol vele. Vele szemben Charles sokkal átgondoltabb, viszont legalább olyan gyors versenyző. Mick pedig nem olyan őrült, mint Max, használja a fejét, morálisan már most nagyon erős, amit az év második felében meg is mutatott. Hogy ő is készen áll-e, mint a másik kettő a Formula-1-re? Nos, úgy vélem, óvatosnak kell lennie, mentálisan még fejlődnie kell ehhez, hogy még jobban kezelni tudja a rá nehezedő nyomást, illetve a rajongók szeretetét. Szerintem egyelőre a Formula-2 a legjobb választás a számára, jelenleg egy olyan ülés sincs az F1-ben, ahol Mick jól érezhetné magát. Egy év múlva másként lesz, ők hárman a sportág nagy reménységei” – jelentette ki a sport1.de kérdésére Frits van Amersfoort.

Fotó: F3 Media


Hozzászólások