WTCR

Monteiro: „Most már nincsenek kérdőjelek bennem”

Közel 14 hónap után láthattuk ismét versenyezni a tavaly ősszel súlyos tesztbalesetet szenvedő portugált, aki abszolút biztatóan értékelte suzukai szereplését.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tiago Monteiro még tavaly szeptemberben bukott hatalmasat a Honda barcelonai tesztjén, amely során többek között súlyos feji és nyaki sérüléseket szenvedett – például sokáig kettőslátással is küzdött. A portugál, aki a balesete pillanatában vezette a WTCC pontversenyét, kénytelen volt kihagyni a 2017-es évad hátralévő versenyeit, sőt az idei szezon nagy részében sem tudott rajthoz állni.

Suzukában aztán végre sor került a várva várt visszatérésre: a közel 14 hónap után versenyző pilótát az első szabadedzés előtt versenyzőtársai külön is köszöntették sorfalat állva neki a bokszutcában, a versenyző meg is hatódott az autóban ülve. Maga a versenyzés sem ment rosszul Monteirónak, hamar felvette a ritmust, csapattársát, Tom Coronelt rögtön legyőzte, sőt a harmadik futamon csupán egy hellyel maradt le a pontszerzésről is. Persze a lényeg az volt, hogy egyáltalán nem érezte az autóban a balesete utóhatásait:
„Végig voltak kérdőjelek azzal kapcsolatban, hogyan fogom érezni magam, nem tudhattam pontosan, milyen állapotban leszek vagy hogyan fogok reagálni, de kicsit még jobban is mentek a dolgok, mint amire számítottam” – idézi Monteiro szavait a TouringCarTimes.com. „Az érzés és az önbizalom elég hamar visszajött, minden rendben volt. Benne voltam a harcokban és élveztem őket, és folyamatosan gyorsultam a hétvége folyamán. Kétségek azzal kapcsolatban voltak, hogy lesznek-e mellékhatások, hogy hogyan reagál a szemem vagy lesz-e fejfájásom, de abszolút pozitív lesz a beszámolóm az orvosok felé, és most már abszolút nincsenek kétségeim a képességeimet illetően.”

A portugál pilóta a WTCR makaói idényzáróján orvosai javaslatára nem fog rajthoz állni, hiszen ott jóval nagyobb a veszélye egy újabb ütközésnek (a helyét minden bizonnyal ismét Ma Qing Hua foglalja el a Boutsen Ginion Racingnél). Monteiro mindenesetre már nagyon várja a 2019-es szezont, amely során már az összes futamon indulna, s amelyre elmondása szerint a Honda is még nagyobb erőfeszítésekkel fog készülni, látva a riválisok, többek között a Hyundai vagy az újonnan érkező Lynk & Co. erejét.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások