F1

Montezemolo: „Vettel nem második számú versenyző”

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo úgy véli, a német még mindig nagyon jó versenyző, és szerinte nem fogják másodpilótának titulálni.
Bár a szezon elején még Sebastian Vettelt jelentették ki a Ferrarit első számú versenyzőjének, csapattársa Charles Leclerc egyre nagyobb nyomást gyakorol rá csapaton belül, olyannyira hogy a maranellóiak első 2019-es győzelmét is a monacói szerezte meg a Belga Nagydíjon. Az időmérő edzésen hét tizedet adott Vettelnek, a futamon pedig a németnek kellett vállalnia a hátvéd szerepét, hogy bebiztosítsa Leclerc győzelmét. Nico Rosberg nemrég úgy fogalmazott, hogy a négyszeres világbajnok kénytelen volt „Rubens Barrichellóként viselkedni” Spában, Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke azonban biztos benne, hogy Vettelből nem lesz második számú versenyző:

„Vettel nem második számú” – idézi az olasz szakembert a Motorsport.com. „Sebastian döntő szerepet játszott a győzelemben, nélküle nagyon nehéz lett volna Leclerc-nek nyerni, mivel Seb tartotta fel Lewis pár kör erejéig. Ő számomra még mindig nagyon jó versenyző, és úgy vélem, a versenyzőpárosunk is nagyon jó. A normál életben is vannak nehéz pillanatok, de nagyon remélem, hogy minden kvalitása kifizetődik, akár napokon belül. Vettel az első számú, Leclerc pedig jó úton van afelé, hogy az legyen, szóval jó, ha van két első számú versenyződ.”

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások