MotoGP

Morbidelli elmondta, hol szenved a Yamaha a Hondához képest

A katari versenyen volt alkalma megfigyelni a nagy rivális motorjait, és ugyanarra a következtetésre jutott, mint amire a két gyári versenyző is az utóbbi hónapokban.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Franco Morbidelli a Katari Nagydíj első szakaszában a közvetlen élmezőnnyel is tartani tudta a lépést, végül azonban be kellett érnie a 11. helyezéssel. A futam során viszont értékes tapasztalatokkal gazdagodott, s ugyanarra a következtetésre jutott a hangvillások gépének gyenge pontjaival kapcsolatban, mint Valentino Rossi és Maverick Vinales: „Nagyon sok időt mentem a Yamahákkal, de volt lehetőségem megnézni néhány Hondát is, és alapvetően a kigyorsítási fázisban szenvedünk, valamint a végsebesség terén. Ezek a fő dolgok, ahol hátrányban vagyunk velük szemben” – jelentette ki Morbidelli a Crash.net hasábjain.
 
A Petronas Yamaha SRT olasz motorosa egyébként azért csúszott vissza a hajrában, mert a lágy keverékű gumit rakta fel hátulra: „Nagyon erősnek éreztem magam a verseny elején, és próbáltam menedzselni a gumikat, nem mentem határon. De szerintem az elején mindenki így volt ezzel. Elég gyorsan pozíciókat tudtam nyerni, s elég könnyen tartottam az 1:55 közepi tempót is. Ezzel elégedett vagyok, ahogy azzal is, ahogy a motoron éreztem magam. Egyszerűen csak nem kezeltük elég jól a gumit. Le kellett lassítanom és védekező üzemmódba váltanom, hogy hazahozzam a gépet. Kár érte, mert a közepes keverékkel is gyors volt, de végül a puhára szavaztunk, mert azzal kicsit még gyorsabb voltam, de ez végül nem fizetődött ki.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások