MotoGP

Pedrosa érzelmes és sűrű hétvégére számít, Marquez lendületben maradna

Karrierje utolsó világbajnoki futamára készül a Repsol Honda rutinosabb spanyolja, míg hétszeres világbajnok társa elsősorban a csapat-vb megnyerését tartja szem előtt a valenciai évadzárón.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár a Repsol Hondán belül egyértelműen Marc Marquezről szólt a 2018-as esztendő, Valenciában alighanem mégis Dani Pedrosára irányul majd a nagyobb figyelem. A spanyol motoros ugyanis 18 szezon után visszavonul, azaz utolsó nagydíját teljesíti majd a MotoGP-ben. Csütörtökön hivatalos keretek között is beiktatják a MotoGP Legendák közé a versenyzőt, aki 2002 és 2017 között minden idényben tudott legalább egy futamot nyerni. Idén azonban egyelőre a dobogó sem jött össze Pedrosának, az évadzáró helyszíne azonban fekszik neki, hiszen tavaly is győzött, így szeretné minél szebb eredménnyel zárni pályafutását:

„Egyértelmű, hogy Valencia valamelyest különleges lesz, hiszen ez lesz az utolsó versenyem, így más érzések kerítenek majd hatalmukba, mint általában. Emellett eléggé sűrű is lesz, mert rengeteg ember, így barátok és családtagok szeretnének majd időt tölteni velem. Ugyanakkor amint nyeregbe pattanok, csakis a motorozásra koncentrálok. Szeretem ezt a pályát, az egyik kedvencem a naptárban, és természetesen igyekszem a lehető legjobb eredményt elérni vasárnap” – mondta el csapata előzetesében Pedrosa.

Mindeközben Marquez már versenyek óta hétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ám a 25 éves motorosnak még így is maradt célja a Valenciai Nagydíjra, hiszen a Repsol Honda még nem biztosította be elsőségét az istállók között: 39 ponttal vezetnek a Movistar Yamaha előtt, s még 45 egység szerezhető, azaz nehéz elképzelni, hogy ne legyen meg a harmadik cím is a csapatnak az egyéni és a konstruktőri titulus mellé.

„Nagyszerű volt néhány napja a szülővárosomban ünnepelni a vb-címet, most pedig már várom, hogy a valenciai rajongókkal is megtehessük ugyanezt” – fogalmazott Marquez. „Természetesen nem lesz rajtunk akkora nyomás, mint volt tavaly, amikor még a vb-cím forgott kockán, de így is ugyanazzal a mentalitással fogunk készülni, mert szeretnénk szépen zárni az évet. Nagyon-nagyon közel vagyunk a csapat-vb megnyeréséhez, és mindent beleadunk, hogy sikerüljön megszereznünk a tripla koronát, ami nagyon fontos számunkra és a Hondának is. Nem akarok lendületet veszíteni, szóval egész hétvégén ugyanúgy próbálok koncentrálni, mint mindig, vasárnap pedig szeretnék a győzelemért harcolni.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások