MotoGP

Petrucci a pontokkal elégedett, a távolsággal nem

Felemás előjellel értékelte az austini futamot a Ducati olasz versenyzője, akit sorozatban harmadik alkalommal is a hatodik pozícióban intett le a kockás zászló.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Ha a kiegyensúlyozottságot nézzük, akkor Danilo Petrucci eddig remekül teljesít a Ducati gyári versenyzőjeként, hiszen az eddigi három futamon ugyanazt a helyezést szerezte meg, másfelől közelítve viszont ez Katarban, Termasban és Austinban is csak egy hatodik pozíciót jelentett számára. Az olasz a verseny elején sok időt veszített Pol Espargaro megelőzésével – a KTM-es spanyolt nem is győzte dicsérni –, majd a végén ugyan elkezdett felzárkózni Franco Morbidellire, kétszer is majdnem bukott, így végül beérte a hatodik hellyel.

„Egyfelől elégedett vagyok a végül megszerzett pontokkal, az első helyezettek és köztem lévő távolsággal viszont már nem” – vágott bele az összegzésbe Petrucci, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi. „A verseny eleje nem volt egyszerű, volt némi kavarodás az első kanyarban, aztán veszítettem két pozíciót, és Espargaro és Quartararo megelőzésével nem akartam túlterhelni a gumit. Viszont miután elmentem mellettük, jó tempóra voltam képes, de addigra már túl nagy volt a távolság, emellett pedig az első gumit nem is éreztem jól, ezért azt mondtam magamnak: ’a hatodik hely rendben van’.”

„Pénteken két szett lágy gumi használata után is a 13. helyen álltam, szóval eléggé bajban voltunk ezen a hétvégén. Mindenesetre örülök a pontoknak, mert ötödik helyen állunk a bajnokságban. Nyilván ez még csak a harmadik futam volt, de tovább kell dolgoznunk a következő versenyeken. Jerez és Le Mans egyértelműen kedvezőbb lesz számunkra, szóval már várom őket”
– zárta gondolatait a ducatis, aki a vb-tabellán egyetlen ponttal előzi meg a helyére pályázó és erre leginkább esélyesnek is tartott pramacos Jack Millert.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások