MotoGP

Petrucci: „A végén úgy voltam vele, jó ez a harmadik hely”

Sorozatban harmadik alkalommal állhatott dobogóra a Ducati olasz motorosa, aki a verseny során Alex Rinsszel, majd Fabio Quartararo is komoly csatákba keveredett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A Jorge Lorenzo által kiváltott tömegbaleset után Danilo Petrucci találta magát a második helyen a MotoGP katalán futamán, ám mind Alex Rins, mind Fabio Quartararo komoly nyomást helyezett rá. Bár a suzukis támadásait sikeresen visszaverte, a Petronas Yamaha franciája viszont a hajrában elkapta, így a mugellói győztesnek ezúttal be kellett érnie a harmadik pozícióval. Petrucci azonban nem volt elégedetlen – így értékelt a barcelonai viadalt a BikeSportNews.com szakoldalon:

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik helyezéssel. Ahogy Marc mondta, sajnos nem tartoztam a leggyorsabbak közé a hétvégén. Péntek délelőtt óta szenvedtünk a hátsó tapadás hiányával, ugyanakkor a legjobbamat igyekeztem nyújtani, hogy megoldjuk a problémákat. Jól rajtoltam, ott voltam a negyedik-ötödik hely környékén, Lorenzo pedig roppant agresszíven támadott. Próbált megelőzni, a 10-es kanyarban pedig a baleset kellős közepébe kerültem. Keményet fékeztem, mert tudtam, hogy meg kell állítanom a motort, a következő pillanatban pedig Valentino nagy tempóval elszáguldott mellettem. Lorenzo szintén, a kanyar belső ívére is átvitte a sebességét, aztán nem tudtam, ki hibázott, de láttam, hogy Maverick és Dovi elesik, én pedig csak arra gondoltam, hogy jussak át a kanyaron.”

„Ezután Marc volt előttem, igyekeztem tartani vele a lépést, egy másodperc volt a különbség, de három-négy tizeddel gyorsabb volt körönként. Nagyon szenvedtem a hátsó tapadással, hátulról pedig Fabio és Alex szorongatott. Tudtam, hogy Alex gyors, többször is megpróbált megelőzni, de kétszer is válaszolni tudtam erre az egyenes végén. Aztán a 4-es kanyarban belülre ment, és nagyon keményen összeértünk. Utána láttam, hogy ő is küszködik, ugyanabban a csónakban evezünk, ezért úgy döntöttem, visszatámadom. A végén Fabio rendkívül gyors volt. Vele maradtam, de kicsit gyorsabb volt, ezért három körrel a vége előtt úgy voltam vele, jó a harmadik hely a bajnokság szempontjából, boldog vagyok”
– zárta gondolatait Petrucci, aki a csapattárs Andrea Dovizioso nullázása révén öt pontra megközelítette őt a vb-tabellán, Rinstől pedig csak három egységgel van elmaradva az összetett negyedik helyén.

Fotó: Ducati Corse

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások