MotoGP

Petrucci nem érti, miért volt lassú az első öt körben

Hiába indult legjobb ducatisként a második sorból, csak a csalódáskeltő kilencedik helyen futott be a Thaiföldi Nagydíjon az olasz, aki így is harcban áll még az összetett dobogóért.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szombaton még úgy tűnhetett, Danilo Petrucci elkezdett kilábalni a nyári szünet óta rá jellemző gödörből, hiszen legjobb ducatisként az ötödik helyre kvalifikálta magát. A futam aztán Buriramban is pocsékul alakult, hiszen csupán kilencedik lett. Az olasz szerint főleg a verseny elején volt borzalmas a tempója: „Nem tudom, miért történt az, hogy az első kanyarból még negyedikként jöttek, de a hátsó egyenes végén már csak nyolcadik voltam” – idézi Petruccit a Crash.net. „Az egyértelmű, hogy olyan motorüzemmódot választottunk, amellyel üzemanyagot spórolhattunk, de meg kell néznünk, miért voltam ennyire lassú az elején. Nem hiszem, hogy műszaki probléma lett volna.”

„Nyilván nem vagyok elégedett, mert az első öt kör után már öt másodperc volt a hátrányom Dovihoz képest, aztán pedig az azt követő húsz körben csak újabb öt másodperccel nőtt. Vagyis az első öt kör után már nem volt rossz a tempóm, átlagosan két-három tizeddel maradtam el Dovitól. De meg kell értenünk, miért voltam ennyire lassú az első öt körben. Mindenesetre keményen húztam a gázt, hogy utolérjem Valentinót, de amikor két másodpercre voltam tőle, hibát követtem el a váltóval: bevette a fokozatot, de amikor elvettem a gázt, mégis kiugrott.”

„A kilencedik helyezés nem igazán jó, mert a top 5-ben szerettem volna végezni, de a futam elején nagyon sok hiányzott, és nem értem ennek az okát, ellenőriznünk kell. Utána viszont valamelyest előreléptünk az előző versenyekhez képest, de nyilván nem úgy, ahogy szerettem volna. Még mindig harcban vagyunk a bajnokság harmadik helyéért, de Vinales pillanatnyilag nagyon erős, rendre dobogón végez, és nehéz lenne azt mondanom, hogy gyorsabb vagyok nála. Éppen ezért ő is egy ellenfél Rins mellett az év végi dobogóért”
– fogalmazott Petrucci, aki a Thaiföldi Nagydíj után visszacsúszott a vb-tabella ötödik helyére, de hátránya csak öt, illetve egy pont az említett két spanyollal szemben.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások