WTCR

Peugeot-Alfa első sor a szombati futamra, Michelisz a 8.

Már féltávnál eldőlt, hogy az időmérő edzésen senki sem veszélyeztetheti a francia márkával versenyző Aurélien Comte köridejét, de Kevin Ceccon is nagyon előkelő helyen fejezte be a tréninget.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Még szinte el sem indult a WTCR kvalifikációja Suzukában, amikor piros zászlóval kellett megszakítani az edzést, miután Mat’o Homola találkozott a gumibálával az első szektorban. Nem kis meglepetésre az első megtett körök után a második edzésen hasonló esetet elszenvedő Kevin Ceccon ugrott az élre az Alfa Romeóval. Tőle Aurélien Comte vette át a vezetést egy nagyon erős utolsó szektorral.

Miután teljesen egyértelmű volt a mezőny számára, hogy csak szélárnyékkal lehet kiugróan jó kört elérni a nehezebb autókkal, nagyon komoly boly alakult ki a pályán, ám ezen végül sokan rajtavesztettek. Végül az élen a Comte, Ceccon, Esteban Guerrieri trió végzett, így a Peugeot megszerezte első pole-ját a világkupán. A magyarok sajnos nem szerepeltek túl jól, hiszen Michelisz Norbert 8. lett, míg Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid csupán az utolsó sorból rajtolhat szombaton. Rendkívül gyengén szerepelt a bajnoki címért szintén harcoló Thed Björk is, aki csupán 17. lett az ezen a hétvégén először a WTCR-ben versenyző alfás Luigi Ferrara mögött. Folytatás rendhagyó módon hamarosan a második kvalifikációval – addig is itt az első időmérő teljes közvetítése:
Az időmérő edzés végeredménye:
Fotó: WTCR Media

 


Hozzászólások