MotoGP

Puig Pedrosáról: „Voltak mások, akik jobban akarták a vb-címet, mint ő”

Érdekes nyilatkozatot adott egykori pártfogoltjáról a Repsol Honda jelenlegi csapatvezetője, amelyet a visszavonult spanyol motoros sem hagyott szó nélkül.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alberto Puig a kezdetektől egyengette Dani Pedrosa pályafutását, közösen szerezték a világbajnoki címeket a kisebb kategóriákban, míg a MotoGP-ben szintén többször a közelébe kerültek az összetett elsőségnek. 2013 végén aztán elváltak az útjaik, idén azonban újra együtt dolgoztak, miután Puig a Repsol Honda csapatfőnöke lett. Azt eddig is sejteni lehetett, hogy a menedzser és egykori pártfogoltja között nem felhőtlen a viszony, s ez most megerősítést is nyert, Puig ugyanis a lavanguardia.com honlapnak adott interjújában érdekes kritikát fogalmazott meg a jövőre már a KTM tesztversenyzőként tevékenykedő spanyollal szemben. 

„2013-ig dolgoztam Dani mellett, az utóbbi években nem igazán tudtam róla sokat. Idén újra vele dolgoztam, és egy teljesen más Danit láttam, mint amire emlékeztem” – fogalmazott a csapatvezető, aki arra a kérdésre, hogy pontosan milyen változásokat észlelt Pedrosán, így felelt: „Nem akarok belemenni a részletekbe… Ahhoz, hogy bajnok legyél a MotoGP-ben, meg kell tenned olyan dolgokat, amiket ő nem tett. Az életben semmit sem kapsz ingyen. Voltak mások, akik jobban akarták a vb-címet, mint ő.”

Puig nyilatkozatát maga a versenyző sem hagyta szó nélkül, Pedrosa a Facebook-oldalán reagálva kifogásolt több dolgot is: „Sajnálom Alberto Puig véleményét és csalódottságát az elért eredményeim kapcsán. Igen, furcsának találom, hogy egyik napról a másikra teljesen megváltozott a véleménye rólam. Remélem, egy nap túllép majd ezen. Mindig a legjobbamat nyújtottam, minden egyes pillanatban beleadtam mindent, amire képes voltam. Kételkedni abban, hogy egy versenyző bajnok akar lenni, nem jellemző olyanra, aki ennyire elkötelezett a sport iránt. Nagyra értékeltem volna, ha ezt a sértődöttséget személyesen mutatja ki felém idén, amikor annyi lehetőség lett volna erre ahelyett, hogy megvárta, amíg már nem vagyok a csapat tagja. Mindennek megvan a maga ideje.”

Puig egyébként a fent említett spanyol nyelvű interjúban többek között Valentino Rossiról is elmondta kritikus véleményét, hamarosan külön cikkben jelentkezünk majd a további érdekes részletekkel.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások