MotoGP

Quartararo: „Egyre gyorsultam, és ez remek érzés”

Alaposan belehúzott a Petronas SRT Yamaha francia újonca a MotoGP eddigi két tesztjén, hiszen folyamatosan gyorsult, míg az utolsó jerezi napon már csak nyolctizedre volt a nap legjobb köridejétől. Fabio Quartararo úgy véli, hogy a féktávokon fejlődhet még sokat.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az idei Moto2-es világbajnokságán ugyan „csak” tizedik lett összetettben Fabio Quartararo, ám ennek ellenére kategóriát váltott, és 2019-ben már a MotoGP-ben versenyez majd a Petronas SRT Yamaha  csapatánál. A francia motoros éppen ezért minden percet kihasznált a valenciai és a jerezi teszteken, hogy minél jobban megszokja a királykategóriát, és a teljesítménye alapján akár kellemes meglepetést is okozhat jövőre. Ugyanis Jerezben előbb 1,4, majd a zárónapon mindössze nyolctizedre maradt el a legjobb időt motorozó Takaaki Nakagami mögött. Nem véletlen, hogy Quartararo – aki jövőre egy egyéves „B specifikációjú” Yamahán versenyez – elégedetten ment el a téli szünetre, hiszen a teljesítménye több mint bíztató volt Jerezben.

„Nagyon elégedett vagyok, hiszen egy körön belüli, valamint a versenytempónk sem volt rossz. Több dolgot kipróbáltunk, főleg az elektronikai alkatrészeket teszteltünk. Bevallom, egyre jobban éreztem magam a motoron, és a köridőm is folyamatosan javult. Remek érzés a Yamahán száguldani, ráadásul az volt a célom, hogy 1:38-as kört teljesítsek, ami sikerült is. Rengeteg még a tennivalónk, ha még közelebb szeretnénk az élmezőnyhöz kerülni. Ugyanakkor az is tény, a féktávokon veszítem a legtöbb időt, de sikerült ebben is fejlődnöm. Hozzá kell még szoknom, hiszen itt a fékerő jóval erősebb, mint a Moto2-ben, így gyorsabban érkezem a kanyarokba, holott ugyanott fékezem, mint az idei motorommal” – fogalmazott a 19 éves francia motoros.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások