MotoGP

Quartararo: „Rengeteget tanultam Petrucci mögött”

Austini hetedik helyével MotoGP-s karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a Petronas Yamaha SRT francia motorosa, aki három forduló elteltével vezeti az újoncok különharcát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Az Amerikai Nagydíjon is remek teljesítményt tett le az aszfaltra Fabio Quartararo, aki a katari rajt előtti lefulladását követően Termasban egy nyolcadik hellyel vétette észre magát, Austinban pedig még ezen is javítva hetedikként futott be. Pedig a 20. életévét néhány nap múlva betöltő francia a verseny elején még pozíciókat is vesztett, ám ennek köszönhetően sokat tudott tanulni, ráadásul három forduló elteltével vezeti az újoncok különértékelését – márpedig Wilco Zeelenberg, a Petronas Yamaha SRT csapatmenedzsere szerint a cél annak megnyerése.
 
„Az elején Pol Espargaro, Petrucci és én egymás útjába kerültünk, ezzel pedig elvesztettük az előttünk haladó bolyt, amelyben Dovizioso és Morbidelli is haladt” – idézi Quartararo szavait a Crash.net szakoldal. „Ugyanakkor a tempónk kiváló volt, s bár az utolsó öt körben vissza kellett lassítanunk, így is elégedett vagyok az eredménnyel. Javultunk az Argentínában elért eredményhez képest, és újra én voltam a legjobb újonc. Ráadásul vasárnap rengeteget tanultam Petrucci mögött. Akárhányszor a pályán vagyok a világ legjobbjaival, folyamatosan tanulok, ez is nagyon pozitív, várom a továbbiakat!”
 
Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások