MotoGP

Quartararo: Rins hibája váltotta ki a balesetet

A start után balesetező francia elmondása szerint az őt megelőző spanyol megingása miatt túl agresszíven elvett gáz okozta a bukását, amely aztán a motorján áthajtó Dovizioso repüléséhez is vezetett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Ijesztő balesettel indult a MotoGP Brit Nagydíja: Fabio Quartararo rögtön az első kanyarból kijövet bukott, motorján pedig áthajtott Andrea Dovizioso, aki hatalmas repülés után ért földet. Az incidenst Quartararo úszta meg olcsóbban, bár őt is ledobta magáról a Petronas Yamaha. A francia versenyző elmondása szerint az okozta a balesetét, hogy előtte Alex Rins alatt megbicsaklott a Suzuki, s emiatt túl agresszíven vette el a gázt – minderről a Motorsport.com hasábjain beszélt az újonc:

„Jól kaptuk el a startot, de sajnos az első kanyarban Rins megelőzött. Eléggé elment a motorja hátulja, emiatt kissé túl agresszíven engedtem fel a gázt, nehogy belerohanjak, így én is nagyon megcsúsztam. Sajnos egy highside bukás lett a vége. Rendben vagyok, szerencsés voltam, hogy nem tört el semmim, ez pozitív. Úgy gondolom, Dovi elég rosszul lehet, mert hatalmasat esett. Nem is láttam, hogy áthajtott a motoromon, csak miután felálltam és láttam, hogy ő is elesett. Ha Rins nem hibázott volna, nyilván tovább csúsztunk volna, de pont akkor kezdtem el összeszedni a motort. Szerintem ez csak balszerencse kérdése volt.”
Ami Doviziosót illeti: a Ducati menedzsere, Davide Tardozzi még a Moto2-es verseny alatt elárulta, hogy az olasz 15-20 percig nem emlékezett a balesetére, később azonban már fel tudta idézni a történteket. A ducatist helikopterrel a Coventry Kórházba szállították, az pedig friss hír, hogy agyrázkódást diagnosztizáltak nála – ahogy a MotoGP hivatalos Twitterének kiírása szerint Quartararónál is, akit a médiakötelességei után ugyancsak kórházba vittek, mivel a francia kicsit szédült.

Mindenesetre a szabadedzéseken látott forma alapján adódik a kérdés, hogy Quartararo bele tudott-e volna szólni a bukás nélkül Rins és Marc Marquez célvonalig tartó küzdelmébe a győzelemért. A yamahás így vélekedett erről: „Délelőtt egy 16 körös gumival tudtam 1:59,6-os időt futni, ami nagyon jónak érződött. Remek volt a tempónk, de nehéz megmondani, lett volna-e esélyünk győzni a futam. Ha megnézzük, papíron a tempónk elég jó volt ahhoz, hogy velük harcoljunk.”

FRISSÍTÉS: A Ducati legújabb közleménye szerint a CT-vizsgálatok nem találtak károsodást Doviziosónál, így az olasz már ma este hazamehet a kórházból.


Hozzászólások