MotoGP

Rabat csak a valenciai teszten tér vissza

Bár egy ideig úgy tűnt, akár a szezonzárón is rajthoz állhat a Silverstone-ban megsérült spanyol, végül az orvosokkal együtt úgy döntöttek, csak a pár nappal későbbi teszten ül ismét motorra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tito Rabat még a Brit Nagydíj negyedik szabadedzésén szenvedett hármas lábtörést, amely miatt azóta egyetlen versenyen sem tudott rajthoz állni. Néhány napja, bő két hónappal a balesete után újra nyeregbe pattant a korábbi Moto2-es világbajnok: az edzésre használt Panigaléjával tett meg pár kört Valenciában. Az Avintia Racing csütörtöki közleménye szerint bár a spanyol motoros érzései biztatók voltak, Rabat így is messze van a tökéletes fizikai állapottól, ezért Dr. Angel Charte MotoGP-s főorvossal együtt úgy határoztak, nem áll rajthoz a jövő hétvégi idényzárón.

Mindazonáltal a Valenciai Nagydíjat követő kétnapos teszten a tervek szerint már ott lesz a versenyző, ekkor próbálhatja ki a Ducati Desmosedici GP18-asát, amellyel minden bizonnyal jövőre szerepelni fog a MotoGP-ben – igaz, a hosszabbításról egyelőre hivatalos bejelentés még nem történt, de Rabat saját bevallása szerint is már véglegesítették a részleteket. Bár ezt a mostani közlemény nem említi, de valószínűsíthető, hogy sepangi kézsérülése és műtétje ellenére a spanyolországi futamon is Jordi Torres helyettesíti majd honfitársát, aki egyébként így nyilatkozott:

„Több mint két hónapja keményen dolgozom, mióta megsérültem, a lábam napról napra javul, és már tudtam is tesztelni néhány pályán a Panigalémat. Éreztem, hogy a motoron már nem jelent problémát a lábam, de azt is, hogy még nem vagyok százszázalékos, és ezért nekem és a többi versenyző számára is veszélyes lenne, ha visszatérnék a jövő hétvégi valenciai futamon. Úgy hisszük, ez a helyes döntés, de az is biztos, hogy utána kedden a teszten ki fogok próbálni az új Ducati GP18-asomat. Meglátjuk, hogyan érzem magam, aztán tovább dolgozom azon, hogy újra csúcsformába kerüljek a következő szezonra, ez a legfontosabb.”

Fotó: Avintia Racing


Hozzászólások