MotoGP

Rainey: „Marquezen lesz nyomás idén a Hondánál”

A korábbi háromszoros 500-as világbajnok szerint a címvédő hátrányban lesz Lorenzóval szemben, ugyanis utóbbi szerepeljen bárhogy, mindig mondhatja, még szokja a motort, míg Marqueznek erre nincs lehetősége.
Amióta kiderült, hogy az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo az igencsak felemásra sikeredett két, Ducatinál eltöltött év után idéntől a címvédő, hét vb-címmel rendelkező Marc Marquez csapattársa, azóta megy a találgatás, vajon ez a felállás vajon melyikükre fog nagyobb nyomást helyezni. Lorenzo vélhetően bizonyítani akarja, hogy a Ducati túl korán mondott le róla, és abban bízik, hogy a Hondánál megkapja majd azt a türelmi időt, amíg megszokja új környezetét. Éppen ezért gondolja Wayne Rainey, a korábbi háromszoros 500-as világbajnok, hogy az idei szezon inkább arról szól majd, hogy a nyomás inkább a címvédő Marquezen lesz. Ugyanis úgy véli, a Hondánál mindent a hétszeres világbajnokra építenek, így Lorenzónak már az is eredmény lesz a csapatnál eltöltendő első évében, hogy nem lesz sem eredményben, sem pedig köridőben távol a csapattársától.

„Egy biztos, Lorenzo igencsak motiváló lesz majd Marquezre, akinek az erősségei mellett vannak gyenge pontjai is, tehát képes fejlődni. Mindenesetre rajta lesz a nyomás, hiszen ha hibázik, és Lorenzo ezt képes lesz kihasználni, az a csapattársát erősíti. Ugyanis amíg Lorenzo most érkezett a Hondához, addig Marquezre építik évek óta a motort. Ha előbbi csak a harmadik-negyedik helyen ér célba, még mindig hivatkozhat arra, még szokja a motort, de mindent megtesz majd, hogy minél hamarabb megnyerje a Hondával az első versenyét, hiszen bizonyítani akarja rögtön, hogy igenis komolyan kell őt venni” – állította Rainey.

Az amerikai klasszis azt is kiemelte, hogy Marquez tavaly 23 alkalommal esett el, és ha ezen a mutatóján nem tud majd javítani, akkor továbbra is ki lesz téve komoly sérülésveszélynek.

„Amennyiben Marc idén is legalább húsz alkalommal elesik, azzal esélyt ad a többieknek, és képes lehet emiatt saját magát legyőzni, hiszen amikor hibázol, megnő az esélye annak, hogy legyőznek. Őszintén remélem, hogy megtalálja a módját annak, hogy elkerülje ezeket a helyzeteket” – fogalmazott Rainey.

Fotó: Repsol Honda


Hozzászólások