Superbike

Rea a leggyorsabb, az első hatban az öt gyártó

Az ötszörös világbajnok kawasakis zárta az élen a Phillip Island-i teszt második napját, megelőzve a yamahás Loris Bazt és a BMW-s Tom Sykest.
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva.

Kedden újabb kétórás etappal folytatódott és egyúttal zárult a Superbike-világbajnokság mezőnyének idénynyitót megelőző hivatalos tesztje. Méghozzá eleinte vizes pályán: az első szakasz során folyamatosan száradt a pálya, míg a délutáni gyakorlás már teljesen száraz aszfalton zajlott – igaz, ennek ellenére is többen még a délelőtti etap során futották a jobb idejüket.
 
Ebbe a csoportba tartozik Jonathan Rea is, aki ötszörös világbajnokhoz és címvédőhöz méltón zárta a felkészülési időszakot azzal, hogy ő húzta be az első helyet a nap végén – jóllehet, délután egy bukást is elkönyvelhetett. A kawasakis mellett egyébként erre a sorsra jutott délelőtt Federico Caricasulo, Michael van der Mark, Alex Lowes és Alvaro Bautista, délután pedig Scott Redding és Garrett Gerloff is.
 
Rea-hez az eredménylistán Loris Baz tudott a legközelebb kerülni a Ten Kate Yamahával, de a BMW-s Tom Sykes lemaradása is csak bő egy tized volt egykori csapattársához képest. A hétfői leggyorsabb Toprak Razgatlioglu negyedik lett a Yamahával, megelőzve a hondás Leon Haslamet és a ducatis Reddinget – azaz a WSBK öt gyártója ismét befért az első hatba. A top 10-et Van der Mark, Michael Ruben Rinaldi, Eugene Laverty és Bautista teszi teljessé. Folytatás pénteken immár a szezonnyitó szabadedzéseivel.
 
A keddi tesztnap összesített eredményei:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások