Superbike

Rea: „Az előző hétvégék megmutatták, hogy bármi megtörténhet”

Bár alig egy hónap leforgása alatt 61 pontos hátrányból 81 egységnyi előnyt kovácsolt a Kawasaki négyszeres világbajnoka, mégsem érzi még lefutottnak az idei szezont.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Hihetetlen fordulat állt be az utóbbi hetekben a Superbike-vb-n: miközben a szezon első futamait domináló Alvaro Bautista folyamatosan bukdácsol, Jonathan Rea rátalált arra a formára, amellyel az előző négy idényt uralta. Laguna Secában ez két győzelmet és egy második helyet eredményezett számára, ducatis riválisa tripla nullázása révén pedig 81 pontosra növelte előnyét az összetettben – pedig június elején még 61 egységnyi hátránnyal rendelkezett. A kawasakis sem számított ilyesmire – minderről a BikeSportNews.com szakoldal hasábjain beszélt:

„Sosem hittem volna nektek, ha azt mondjátok az ide érkezésem előtt, hogy körrekordot fogok futni, két versenyt megnyerek és összetettben is vezetni fogok, szóval összességében remek hétvége volt. Számítottam rá, hogy erős leszek Laguna Secában, de meglepődtem a tempónkon. Nagyon elégedett voltam. A második versenyen nehezebb volt, de ott is jó eredményt értünk el. Meglátjuk, mi lesz Portimaóban. Mindkét Ducati tesztelt ott a szezon elején, ahogy mindenki más is fog a következő hónapban. Igencsak gyors hétvégére számítok.”

Rea-t saját bevallása szerint nem befolyásolta Bautista újabb kiállása a hétvége utolsó versenyén, s a vb-címért folytatott harcot sem tartja még lefutottnak: „Csak a saját versenyemre koncentráltam. Amikor láttam a táblát, úgy voltam vele, mindent beleadok, hogy megnyerjem a futamot, de hogy őszinte legyek, végig a motorommal küzdöttem, mással nem is igazán foglalkoztam. Most van egy kis időnk gondolkodni, vezetjük a bajnokságot, ellentétben az idény első felével. Még sok van hátra, s az előző három hétvége megmutatta, hogy bármi megtörténhet, szóval tovább kell koncentrálnunk, és kihozni magunkból a maximumot minden hétvégén.”

Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások