Superbike

Rea: „Ha a kanapén kell ülnöm a feleségem mellett, elválunk”

Úgy tűnik, igaz a mondás, hogy semmi sem tart örökké. A négyszeres Superbike világbajnok Jonathan Rea fejében egyre többször fordul meg az a gondolat, mit csinál majd akkor, ha 2020 végén lejár a szerződése a Kawasakival. Egy biztos, a brit nem akar tétlenül otthon ücsörögni.
Noha egyelőre nem kell attól tartani, hogy Jonathan Rea visszavonulna a versenyzéstől – a négyszeres Superbike világbajnoknak ugyanis a 2020-as szezon végéig szerződése van a Kawasakival –, a brit motoros a speedweek.com portálnak elárulta, nem fog élete végéig versenyezni, egyszer eljön a búcsú ideje. Persze nem most, hiszen idén zsinórban ötödször szeretné megnyerni a vb-címet, ráadásul Rea bevallotta, rabja a győzelem érzésének.

„Elértem egy olyan szintre, amikor kijelenthetem, nekem nincs szükségem arra, hogy az életem végéig versenyezzek. Anyagilag stabil az életem, ráadásul egyre jobban érzem magam a pályán kívül is. Ugyanakkor tény, élvezem a motorozást, szeretem a versenyeket, ám az, hogy milyen eredményes tudok maradni, nagyban függ attól, milyen erős lesz a Kawasaki. 2020-ig van szerződésem, és nem tagadom, már elgondolkodtam azon, hogy utána befejezem. Hogy mi lesz utána? Nos, arról majd beszélek a Kawasaki vezetőivel, hogy a versenyzői pályafutásom befejezését követően miként számítanak rám. Esetleg tesztpilótaként, vagy a márka nagyköveteként, netán a csapatvezetésben. Ugyanis azt már most tudom, nem akarok otthon üldögélni a feleségem mellett a kanapén, mert annak biztos válás lenne a vége. Persze egy évre szükségem lesz arra, hogy kipihenjem magam, például elutazzunk Ausztráliába, de utána mindenképpen fel kell építeni a civil jövőmet” – fogalmazott Rea.

A négyszeres világbajnok azt is elárulta, jelenleg nem tudja magát elképzelni más csapatnál.

„A karrierem legszebb évei a Kawasakihoz kötnek, így máshol el sem tudom képzelni magam. A Honda emléke már megfakult a számomra” – állította a brit motoros.

Fotó: wsbk.com


Hozzászólások