Egyéb motorsport

Redding: „Meglepett, mennyire erős a Panigale V4”

A Superbike-vb és a MotoGP mezőnyének jerezi tesztje után a jövőre már a hazája bajnokságában induló brit motoros is kipróbálhatta a Ducati vadonatúj versenygépét.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Scott Redding bő egy évtized után fordít hátat a MotoGP-nek: miután az Aprilia nem hosszabbított vele szerződést és más istálló sem csapott le rá, 2019-ben már a Brit Superbike-ban fogja húzni a gázt, méghozzá a Paul Bird által irányított Be Wiser Ducati csapat színeiben. Redding néhány napja a jerezi tesztek helyszínén ki is próbálhatta az új Panigale V4R-t – igaz, nem a BSB-s specifikációt, mivel az még nem állt az alakulat rendelkezésére, hanem a Superbike-világbajnokit, amellyel Chaz Davies és Alvaro Bautista körözött még a hét elején.

Az egyetlen különbség, hogy a WSBK-s gépekben a Magneti Marelli elektronikája fog működni a MoTeC helyett, ennek érdekében a szerelők kikapcsoltak minden versenyzőt segítő részt a rendszerben. „Nagyon élvezem, remek móka. Persze rengeteget kell tanulnom még, de legalább a pályát ismertem” – értékelt a MotorCycleNews.com hasábjain Redding. „Igaz, nem volt a legjobb állapotban, volt néhány nedves folt kritikus pontokon, amire oda kellett figyelnünk. Minden egyes alkalommal egyre kényelmesebben érzem magam a motoron, egyre jobban megbízom benne és a gumikban. Volt néhány meleg helyzetem így elektronika nélkül, amikor a gumik már kopni kezdtek!”

„Az első abroncs rendben van, bár kissé bizonytalan vagyok még, mert máshoz szoktam a MotoGP-ben. Apránként haladok, minimális elektronikával dolgozva, hogy ráérezzek. Örülök, elégedett vagyok, a motor úgy viselkedik, mint egy motor, ami jó, és kezdek is hozzászokni. Az üléspozíció kicsit furcsa volt eleinte, ahogy a váltóhoz is hozzá kellett szoknom. A motor igen erős, igazából meg is lepődtem, mennyire. A legfontosabb, hogy megértsem, mi történik, amikor a gumi elkopik. Fontos volt ez a teszt számomra, hogy újra élvezzem a motorozást a téli szünet előtt!”
– fogalmazott Redding, aki Josh Brookesszal alkot majd egy csapatot a következő szezonban.

Fotó: Ducati UK Racing


Hozzászólások