F1

Renault: Ricciardóval hamarabb odaérhetünk az élmezőnybe

A már több futamot is nyerő ausztrál érkezése ellenére sem bíznak azonnali győzelmekben az enstone-i gárdánál, de úgy érzik, új pilótájuk segíthet nekik felgyorsítani a fejlődést.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tavaly nyár elején még sokan biztosak voltak benne, hogy csak idő kérdése lehet, hogy Daniel Ricciardo hosszabbítson a Red Bull-lal, ehhez képest a nyár végén óriási meglepetésre bejelentették, hogy 2019-től már a Renault alakulatát fogja erősíteni. Cyril Abiteboul, az enstone-i csapat vezetője elismerte: a többszörös futamgyőztes ausztrál érkezésével együtt sem számít azonnali sikerekre, de sokat segíthet nekik a fejlődésben új pilótájuk, akiről egyébként éppen ma tettek közé először publikus fotókat, amelyeken renault-s szerelésben láthatjuk.

„Nem hiszem, hogy hirtelen olyan pozícióba fogunk kerülni emiatt, hogy győzelmekért vagy a vb-címért csatázhatnánk, de segíteni fog növelni az esélyeinket az afelé vezető úton, hogy 2020-ban már harcolhassunk értük” – idézi Abiteboul szavait az F1Today.net szakoldal. A csapatfőnök elmondta: nem az anyagiak, hanem az idő jelenti a korlátját annak, hogy már idén felzárkózzanak a közvetlen élmezőnybe. „Amiben Daniel segíthet, hogy lerövidítsük ezt az időtartamot, mert hirtelen mindenki jobban érdeklődik a Renault iránt.”

Abiteboul még azt is hozzátette: nem is ámították Ricciardót azzal, hogy rögtön győzelmekért harcolhat majd velük, szóval az ausztrál is tisztában van vele, mire számíthat. Azt pedig már a Formula-1-es részleg ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski jegyezte meg, hogy az ex-Red Bull-os érkezése Nico Hülkenbergre is jó hatással lehet, hiszen a már bizonyítottan győzelemre képes és merész előzéseiről is elhíresült Ricciardo oldalán végleg bizonyíthatja, hogy ő is roppant gyors versenyző – annak ellenére, hogy mindezidáig egyetlen dobogós helyezést sem szerzett az F1-ben.

Fotó: Renault Sport


Hozzászólások