F1

Ricciardo: „Még keményebben dolgozom, mint eddig”

Első alkalommal fordul elő, hogy a hétszeres futamgyőztes ausztrál nem a Red Bull színeiben kezdi meg az Formula-1 világbajnoki küzdelmeit. Ráadásul rögtön hazai pályán kell a gyári Renault pilótájaként bizonyítania.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Dupla premier előtt áll Daniel Ricciardo, hiszen a hétvégén kezdődik a Formula-1 idei világbajnoksága, és az ausztrál eddigi pályafutása során először nem egy Red Bull-hoz kapcsolódó autóval vág neki a szezonnak. A 29 éves pilóta nagyon keményen dolgozott a téli tesztek és a felkészülés során, és úgy véli, új csapatában, a gyári Renault-ban is képes lesz igazolni azt a tételt, miszerint az egyik legjobb a mezőnyben, ha támadni kell az előtte lévőt.

„Még keményebben dolgozom, mint korábban, hiszen bizonyítani szeretnék, főleg a hazai szurkolóimnak. Számomra egyáltalán nem nyomasztó az, hogy hazai pályán kezdem az idényt, ráadásul most van egy nagy várakozás velem szemben a csapatváltásom miatt. Ez egyáltalán nem nyomaszt, inkább motivál” – árulta el az ausztrál pilóta.

Ricciardo most sem veszítette el egy pillanatra sem a jó kedvét, ugyanúgy mosolyog és viccelődik, ahogy azt eddig megszokhattuk. Egy dologban viszont nem ismer tréfát, mégpedig a munkában.
„Úgy érzem, jól sikerült a felkészülési időszakom nekem is és a csapatnak is. Egyelőre mindenki találgat, ki hol tarthat, ám ez most a hétvégén véget ér. Nagyon jól érzem magam az autóban, hiszek benne, hogy eredményesen fogunk szerepelni. Gyári csapat lévén nagyok az elvárások, ám a talajon kell maradnunk, nem szabad, hogy az érzelmek eltereljék a valós céljainkról, feladatainkról a figyelmünket, ráadásul még nekem is kell egy kis idő, hogy mindent tökéletesen megszokjak. Egy célunk van, hogy minél közelebb kerüljünk a három élcsapathoz. Rengeteget dolgozunk a minél jobb szereplés érdekében, és az eddigi tapasztalataim abszolút pozitívak. Többet akarunk, mint a középmezőny élén végezni, és ennek érdekében megteszünk majd néhány, sokaknak feltűnő lépést is” – nyilatkozta a Renault pilótája.

Fotó: Renault F1 Team


Hozzászólások