MotoGP

Rins: „Hihetetlen, hogy legyőztem Valentinót, ő volt a példaképem”

Csak nehezen tudta szavakba önteni érzéseit első MotoGP-s sikere után a Suzuki motorosa, akit csapatfőnöke is az egekbe magasztalt. Rossi sajnálja, hogy ismét nem jött össze a hőn áhított győzelem.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Marc Marquez váratlanul esése után Valentino Rossi és Alex Rins találta magát az élen az Amerikai Nagydíjon. A spanyol sokáig csak az olasz sarkában motorozott, néhány körrel a vége előtt aztán megelőzte a yamahást, aki erre már nem tudott válaszolni, így a suzukis első győzelmét aratta a királykategóriában, nem mellesleg a „kékek” első sikerét jegyezte Maverick Vinales 2016-os silverstone-i elsősége óta. Rins nehezen tudta szavakba önteni az érzéseit a leintést követően:

„Rendkívül boldog vagyok, nem tudom leírni az érzéseimet, hihetetlen. Köszönet a Suzukinak, igazán remek munkát végeztek, folyamatosan jó motort készítettek az utóbbi években. A maximumot nyújtottam, nagyon örülök. Legyőztem Valentinót, ez hihetetlen számomra, ő volt fiatalon a példaképem” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.
Rins hozzátette: „Az előszezon során hittem benne, hogy nyerhetünk egy futamot. Erős motorunk van. Katarban közel volt a győzelem, Argentínában túlságosan hátulról indultunk. A bemelegítő edzés katasztrofálisan alakult számunkra, kipróbáltunk egy másik beállítást, de csak rosszabb lett, így a versenyre visszatértünk az eredetihez, ami viszont hihetetlenül jó volt.”

A Suzuki csapatmenedzsere, Davide Brivio sem győzte dicsérni versenyzőjét: „Akartunk egy futamot nyerni idén, ez volt a célunk. Számítottunk rá, ezt akartuk elérni, és szükségünk is volt már rá. Legyünk őszinték, Marquez bukása segített. De örülök, mert Valentino ellen kellett megküzdenie, és megmutatta, mennyire nyugodt, érett és megfontolt.”

Ami Rossit illeti: a „Doktor” a 2017-es asseni futam óta először nyerhetett volna, s bár sajnálja, hogy ez nem jött össze, elismerte, hogy Rins jobb volt nála a hajrában. „Nagyon sajnálom, hogy elúszott a győzelem. Amikor láttam Marquez bukását, akkor úgy éreztem, talán meglehet, de aztán megérkezett Rins. A maximumon mentem, nagyon gyors verseny volt, de a végén jobb volt nálam, remekül motorozott, és nem tudtam visszaelőzni. Kétszer is hibáztam a féktávokon, enélkül talán megpróbálkozhattam volna egy támadással az utolsó körben, de ez van. Kár érte, mert már nagyon régóta nem nyertem, de erősek vagyunk, és legközelebb újra megpróbáljuk” – jelentette ki a 40 éves motoros.

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások